Malin Aune har mange jern i ilden om dagen. – Vipers

Malin Aune har mange jern i ilden om dagen.

Organiserte treninger er dessverre uaktuelt som følger av viruset som herjer om dagen, og vi følger naturligvis alle retningslinjer som blir gitt fra både myndigheter og Håndballforbundet. Det gir rom for mye egentrening, og litt andre ting. Malin Aune er ei jente som har mange jern i ilden om dagen.

-Jeg trener så godt jeg kan med det treningsutstyret jeg har hjemme, samt at jeg løper mye i skogen. Ettersom vi ikke kan spille håndball blir dagene litt lange, så jeg har startet et engasjement på Sørlandets Sykehus i tillegg.

Malin forteller videre: Jeg studerer sykepleie i tillegg til håndballen, og har tidligere vært i praksis ved den avdelingen jeg jobber ved nå. Nå som ting er som de er valgte jeg å høre om det var mulighet for å kunne jobbe litt der, og det var det heldigvis. Jeg trives veldig godt der, og jeg er utrolig glad for at jeg kan få mer erfaring.

Hverdagen er annerledes for mange, men Aune sier at hun trives med en litt annerledes hverdag. En toppidrettsutøvers hverdag er monoton og forutsigbar, og det å få nye impulser er noe som settes pris på.

-Å få muligheten til å bidra i samfunnet når ting er vanskelig for mange er noe jeg setter utrolig stor pris på. Jeg savner naturligvis min «gamle» hverdag, og spesielt det å treffe de andre jentene, men det fungerer fint. Sammen med Silje [Waade] trener jeg godt hjemme, men vi er vant til å trene sammen med hele troppen, så det blir fort litt kjedelig å trene alene.

Malin mistet slutten av sesongen etter at hun pådro seg et brudd i tommelen. På spørsmål om hvordan det går med skaden smiler kantspilleren lurt og forsikrer Vipers.no om at fingeren begynner å bli bra igjen, og at hun er tilbake i full trening så fort det blir mulig.

Vi er vant til å se Malin Aune i fri dressur på høyrekanten, nå om dagen er det andre utfordringer som møter kantspilleren vår.