-Det kommer flere nye spillere. -Ole Gustav Gjekstad – Vipers

-Det kommer flere nye spillere. -Ole Gustav Gjekstad

Det er ikke bare spillerne våre som må jobbe alternativt om dagen, også Ole Gustav Gjekstad har andre utfordringer uten daglige økter med jentene. Hvordan får sjefen dagene sine til å gå nå som de daglige treningene med jentene har utgått?

-Hverdagen min er veldig annerledes, forteller Ole Gustav. Nå består den i hovedsak av tre fokusområder: evaluering av inneværende sesong, planlegging av neste sesong, og å gjøre unna de arbeidsoppgavene jeg har igjen. I tillegg prøver jeg å drive litt med egentrening, da jeg skal slå June Andenæs på 400 meter til sommeren!

Treningsopplegget til jentene er et samarbeid mellom flere parter. Både fra støtteapparatet til Vipers, fra Olympiatoppen, og fra apparatet rundt landslagsmiljøet. Det gjør at Gjekstad får tid til å gjøre andre ting.

-Det finnes en lang liste med ting jeg har lyst til å gjøre, og heldigvis kan jeg fortsatte gjøre de aller fleste til tross for corona. Jeg fisker en del, jeg er glad i å gå tur i marka, når været tillater det liker jeg å padle, samt at jeg kan spille golf med noen få begrensninger.

-Enn så lenge har det ikke vært mulig å dra på hytta på fjellet, fortsetter Gjekstad, men jeg håper kanskje det byr seg en mulighet snart. Dog er det jeg ønsker mest av alt at vi kan returnere til normal aktivitet så snart som mulig.

Neste sesong har vært under planlegging en god stund allerede, og det virker som om det blir noen endringer fra det vi har sett denne sesongen.

-Først og fremst håper jeg at den største endringen blir skadesituasjonen. Det er vitalt at vi unngår de skadeproblemene vi har hatt i år. Det vil gjøre utrolig mye med treningshverdagen vår. Evelina Eriksson har allerede kommet inn, og det kommer flere nye spillere før sesongen.

Ole Gustav Gjekstad sånn vi er vant til å se han. Med full kontroll i en timeout.

-Vi vet jo ikke når en ny sesong starter, og det gjør planleggingen litt tricky. Vi vet heller ikke om vi får spille Champions League til høsten, så det er krevende å planlegge på lang sikt. Men jeg prøver å klekke ut noen nye ideer og finpusse på noen gamle sånn at vi skal være best mulig forberedt på alle scenarioer.

Når noen kommer inn er det nødvendig at noen går ut. Det er dessverre den harde realiteten i håndball.

-Yu Rou Yang har reist tilbake til Kina, og hun vil mest sannsynlig spille for sin gamle klubb neste sesong. I tilegg kommer Josefine Intelhus til å forlate oss. Josefine har dessverre slitt mye med skader i Vipers, og vil få muligheten til å bygge seg opp i en annen klubb.

Det et trygt å si at planlegging av neste sesong er i trygge hender. Det eneste vi kan gjøre nå er å være tålmodige og håpe at sesongoppkjøringa kommer i gang så snart som mulig.