-Det er tre scenarioer for seriestarten. -Gjekstad. – Vipers

-Det er tre scenarioer for seriestarten. -Gjekstad.

Også Ole Gustav Gjekstad returnerte til Aquarama i dag. Etter månedsvis med planlegging, evaluering og grubling kunne han prate direkte til jentene sine igjen.

-Det var naturligvis fint å se alle sammen igjen. I dag hadde vi bare et langt møte der vi snakket litt om sesongen som har vært, og den sesongen som kommer. Først når vi begynner å trene håndball får vi en oversikt over hvordan tingenes tilstand her.

Den begredelige skadesituasjonen fra forrige sesong er noe ingen håper gjentar seg. Evalueringen av skadeproblemene, og å forebygge at det samme skjer igjen, er allerede godt i gang, og Ole Gustav Gjekstad er optimistisk.

-Situasjonen er under kontroll nå. De som skulle være friske på dette tidspunktet er det, og det ser bra ut. Men de endelige svarene får vi ikke før vi har startet treningen for fullt. Vi har en lang sesongoppkjøring foran oss, der vi skal jobbe godt for å forhindre at skader oppstår.

Den lange sesongoppkjøringen var et hett tema i dag, og Gjekstad er klar i sin tale.

-Det er viktig at vi ikke blir for ivrige. Spillerne må være tålmodige, og bruke den tiden de har nå. Samtidig må vi holde oss friske og skadefrie, og da hjelper det å vite at vi ikke trenger å være i håndballform på mange måneder enda.

-Selvfølgelig er det noen spillere som må holdes igjen, mens andre må dyttes for å gjennomføre de oppgavene de får. Hovedoppgaven min blir å hjelpe jentene til å finne den balansen. Vi vil bygge oss jevnt oppover mot seriestart, og ikke la formen gå som en jojo. De aller fleste er utålmodige og vil trene mye. Det er en utfordring å finne balansen som trengs.

Sesongstarten er dog et usikkerhetsmoment i seg selv, i følge Ole Gustav.

-Det er tre scenarioer vi har blitt forespeilet. Den ene er seriestart i månedsskifte august/september, det andre er senere på høsten, mens det tredje er seriestart i januar. Med Champions League vet vi ikke, men jeg har vondt for å tro at vi skal spille Champions League allerede i september. Januar er nok et mer naturlig mål for den turneringen.