-Det er utrolig gøy endelig å være sammen igjen. – Vipers

-Det er utrolig gøy endelig å være sammen igjen.

I dag hadde Vipers-jentene sin første samling siden sesongen ble avbrutt før kampen mot Aker 11. mars. Etter nøyaktig to måneder borte fra hverandre møttes jentene for å evaluere sesongen 2019/20, og for å rette tankene mot sesongen 2020/21.

Ei av jentene som gleder seg mest for å være sammen med gjengen er Ragnhild Valle Dahl. Hun har tilbrakt de siste månedene hos familien hjemme i Elnesvågen hvor fokuset har vært på strikking, triksing og kvalitetstid med familien når ikke hun har løftet vekter i «gorillafabrikken».

Ragnhild ler på spørsmål om navnet treningsrommet hennes fikk.

-Det ble bare sånn. Jeg fikk anskaffet meg det nødvendige utstyret, og det besto for det meste i vekter. Da var veien kort til at det lille soverommet som hadde blitt innredet fikk kallenavnet «gorillafabrikken».

-Det har gått veldig greit å trene på egenhånd, fortsetter Valle Dahl. Jeg liker å trene fysisk, og jeg er disiplinert nok til at jeg klarer å gjennomføre programmene jeg får tilsendt. For meg har det ikke vært noe problem i det hele tatt, selv om jeg naturligvis har savnet jentene og håndballspillingen.

Tiden utenfor «gorillafabrikken» har gått med til en rekke forskjellige ting.

-Jeg har satt ny trikserekord, sier Ragnhild stolt. 313 touch med bare bena er jeg veldig fornøyd med. I tillegg til det har jeg brukt den vakre naturen vi har i hjemområdet mitt, jeg har prøvd meg litt på både strikking og matlaging, også har jeg fått tilbringe tid med familien. Spesielt tiden sammen med tantebarnene er noe jeg har satt utrolig stor pris på.

Ragnhild feirer sammen med Emilie Hegh Arntzen og Heidi Løke etter uavgjort kampen hjemme mot Metz i Champions League.

I Aquarama i dag var det tydelig at det var en gruppe med spillere som har savnet hverandres nærvær. Gjensynsgleden var stor.

-Det var utrolig gøy å komme sammen igjen, sier Ragnhild. Det var nesten litt rart, ettersom man har vært borte fra hverandre så lenge, etter å ha vært sammen daglig i 8-9 måneder.

Nå blir det en ekstra lang sesongoppkjøring for Vipers-jentene. Det er minimum fire måneder til håndballsesongen starter, og da handler det om å bruke tiden godt, og å være tålmodig.

-Vi må være flinke til å periodisere og dele opp treningen. Vi må være innforstått med vi ikke trenger å gjøre alt på en gang. Det er ingen vits å ha en formtopp i juli, når sesongen ikke starter før september. Samtidig må vi trene godt, men være smarte i den treningen vi gjør.

-Men jeg må si at jeg gleder meg utrolig mye til å spille håndball igjen. Som håndballspiller er det nettopp det man trener for og fokuserer på hver eneste dag. Når ikke man får lov til å spille håndball er det absolutt det eneste man har lyst til.

Nå venter en lang opptreningsperiode for Ragnhild Valle Dahl og resten av Vipers-jentene. Vipers.no kommer tilbake med flere reaksjoner etter hvert som treningshverdagen normaliserer seg.