Gruppetrekning Champions League 2020/21 – Vipers

Gruppetrekning Champions League 2020/21

I går ettermiddag ble gruppeinndelingen for neste sesongs Champions League klar. Der ble det klart at Vipers møter flere gamle kjente i det som kommer til å bli en hard kamp om å kvalifisere seg direkte til kvartfinalen.

Ole Gustav Gjekstad hadde følgende å si like etter trekningen:

Dette er en god trekning for oss, og målet blir helt klart å gå direkte til en kvartfinale uten å måtte veien om playoff. Det er syv kjente motstandere som vi alle har møtt de siste to sesongene. Krim er nok det svakeste laget på papiret, mens det er høy kvalitet på de andre syv lagene i gruppa. Både FTC og Bietigheim har fått markante forsterkninger i sommer, mens Rostov, CSM, Metz, og Esbjerg var bedre enn oss forrige sesong.

Nå krysser vi bare fingrene for at Champions League går av stabelen som planlagt, med første gruppespillkamp 12-13. september.

Nytt i denne utgaven av Champions League er spilleformatet. De 16 lagene har blitt delt inn i to grupper med åtte lag i hver gruppe. Alle lagene skal møte hverandre både hjemme og borte. Fra hver av gruppene skal to lag direkte til kvartfinalen, mens de fire andre kvartfinaleplassene blir avgjort i en playoff.

I den playoffen møtes lagene fra nummer 3 til 6 etter gruppespillet hverandre til et oppgjør over to kamper, der vinneren av hvert dobbeltoppgjør tar plass i kvartfinalene.

De fire vinnerne av kvartfinalene går til Final4, som spilles over én helg akkurat som før. Der vil medaljene bli delt ut.