Intervju med vår nye assistenttrener Endre Fintland. – Vipers

Intervju med vår nye assistenttrener Endre Fintland.

Tidligere i år ble det klart at Endre Fintland returnerer til Vipers og blir en del av trenerteamet til Ole Gustav Gjekstad. Etter to sesonger som hovedtrener i Oppsal kommer Endre tilbake til Vipers, og inntar en rolle som assistenttrener og spillerutvikler for yngre talenter både i Vipers og i samarbeidsklubbene våre.

Vipers.no satt seg ned med Endre og tok en prat om hvem han er, hvordan tiden i Oppsal har vært, og hva slags rolle han kommer til å ha i Vipers.

Endre, du er tilbake i Vipers. Hvorfor var dette riktig tidspunkt å vende hjem på?

Først og fremst må jeg si at jeg hadde to veldig fine år i Oppsal, og jeg så egentlig for meg å fortsette i Oppsal litt lengre. Men da Vipers tok kontakt med meg og forhørte seg om jeg kunne være interessert i å være assistenttrener igjen så syntes jeg det var veldig spennende. Jeg har alltid fulgt nøye med på Vipers og hva de driver med, også når jeg var i Oppsal, og det de har fått til inn mot denne sesongen ønsket jeg helt klart å være en del av. Dessuten er jeg veldig glad i Kristiansand!

Jeg er fortsatt ung med tanke på det å være trener i eliteserien og jeg har fortsatt mye å lære. 

Det å kunne jobbe med Ole Gustav er jeg helt sikker på at vil utvikle meg som trener. Ikke minst å jobbe med så mange gode håndballspillere som vi har i Vipers. Summen av apparatet rundt laget, spillerne og publikumet i Aquarama gjorde at dette definitivt var riktig tidspunkt å vende hjem på.

Du legger bak deg noen sesonger i Oppsal. Hvordan føler du at du har utviklet deg siden sist du var i Vipers?

Jeg føler jeg har utviklet meg på det aller meste, så det er nesten litt vanskelig å være konkret. Da jeg begynte som trener i Oppsal hadde jeg ingen erfaring som hovedtrener på eliteserienivå, så jeg føler selv at læringskurven har vært ganske bratt. Jeg har hatt både oppturer og nedturer som har vært veldig utviklende.  

Mine år i Oppsal har gjort meg tryggere på hvem jeg er som trener både på og utenfor banen. Jeg føler selv at jeg har blitt en bedre kampleder. 

Kan du si noe konkret om hva din rolle blir i klubben?

Jeg kommer til å være med på alt av treninger og hva det innebærer, samt være med på alt av kampforberedelse før, under og etter kamp. 

I tillegg til dette kommer jeg til å ha ansvaret som spillerutvikler mot yngre spillere.

Jeg regner ikke med at du vil være assistent trener for alltid. Har du ambisjoner om å gå over i en hovedtrenerstilling igjen?

Jeg ønsker helt klart å være hovedtrener igjen! 

Men akkurat nå passer det meg veldig bra å være assistenttrener.  Jeg føler dette er et riktig steg på stigen mot å bli en best mulig trener i fremtiden.