En prat med sjefen før alvoret starter. – Vipers

En prat med sjefen før alvoret starter.

Etter et langt avbrekk spiller Vipers Kristiansand sine første treningskamper denne uka. Allerede i morgen står Molde på motsatt banehalvdel i Larvik, før samme lag tar turen til Kristiansand på torsdag.

Vipers-jentene har vært samlet i Kristiansand i tre uker, og legger bak seg en god treningsperiode, der både nye og gamle spillere har kommet i gang igjen.

Kvelden før kvelden fikk Vipers.no en kjapp prat med Ole Gustav Gjekstad, som gleder seg veldig til at det skal spilles håndball igjen.

Endelig er det håndballkamp igjen, Ole. Hvor mye gleder du deg til å være tilbake i manesjen? 

Det skal bli godt å starte igjen, og ikke minst se hvor vi står midt i august. Vi har ikke spilt kamper på svært lang tid, og det skal bli godt å møte et annet lag.

Med den spesielle oppkjøringen vi har hatt i sommer, hva blir viktig i disse to kampene mot Molde? Hva blir hovedoppgavene du gir jentene?

Vi har noen mål både i forsvar og angrep, men det aller viktigste er å komme i gang med duellspillet. Vi har noen endringer i forsvaret hvor jeg forventer at vi tar steg i riktig retning,

Er det noen hensyn som må taes etter et så langt spillavbrekk som jentene har vært gjennom nå? 

Det er alltid noen skadehensyn, men jeg regner med at vi stiller med 16 spillere. Når kampen starter er det full fart som vanlig.

Hvordan har treningene vært siden jentene returnerte fra ferie? Har koronasituasjonen påvirket treningsopplegget noe?

Korona påvirker oss noe, spesielt ved at vi er veldig restriktive ved minste tegn til sykdom. Ellers har vi fått gjort det jeg har ønsket i trening.

Ole Gustav Gjekstad, her fra forrige sesong, gleder seg til treningskampene mot Molde.

Har du klart å se deg ut en «startoppstilling», eller blir disse første kampene en mulighet til å vise seg frem?

Nei, jeg har ingen startoppstilling, og kommer ikke til å lete etter en heller. Vi har så mange gode spillere at det kommer til å variere gjennom sesongen.

Kan du si noe om ambisjonene for den kommende sesongen, både kontinentalt og i Norge.

Ambisjonene er selvfølgelig å vinne i Norge, mens vi foreløpig ikke har satt noen målsetting internasjonalt.

Champions League er planlagt å starte i september. Vet du noe mer om oppstarten der? 

Jeg vet ingenting om CL som ikke er offentlig informasjon. Det vil si at vi planlegger for start midt i september, selv om jeg personlig ikke helt kan se at det er realistisk å starte da.

Til slutt: har du en melding til Vipers-tilhengerne? Hvordan kan de bidra til tross for at oppmøte i hallen blir vanskelig i nærmeste fremtid?

Vi går mot en spesiell høst, og jeg håper at vi etter hvert får lov til å ha flere i hallen. I mellomtiden får vi legge til rette med streaming av kampene. Vi satser på stinn brakke når vi kommer over korona!