Henny Reistad er WWF-ambassadør! – Vipers

Henny Reistad er WWF-ambassadør!

Tidligere i sommer ble det klart at Henny Reistad har inngått et samarbeid med miljøorganisasjonen WWF. Vipers.no tok en prat med Henny om hennes miljøengasjement, hva samarbeidet med WWF innebærer, og hvilke tanker hun har om håndballsesongen som står for døren.

I sommer har vi sett flere poster fra deg angående ditt klima- og miljøengasjement. Hvorfor er klima og miljø viktig for deg?

Klima og miljø er så viktig for meg, fordi jeg ønsker å ta vare på det stedet vi bor på for vår egen del, våre etterkommere og alt annet som lever her som ikke har mulighet til å påvirke endringer uten hjelp. Det har vært en negativ trend over lang tid der flere av problemene er menneskeskapt og derfor mulig for oss å rette opp igjen, noe jeg vil jobbe for at blir et enda større fokusområde enn hva det er nå. 

Du har inngått et samarbeid med WWF. Kan du fortelle litt om hvordan det samarbeidet kom i stand?

Jeg ønsket å utnytte min posisjon som idrettsutøver til å nå ut til flere folk om akkurat viktigheten ved å være miljøbevisst og påvirke så mange som mulig til å gjøre mer for miljøet. Derfor kontaktet jeg WWF og lurte på om de ville være interessert i et samarbeid, noe jeg så på som en vinn-vinn situasjon. De var veldig positive til det og så begynte vi en dialog for å finne ut av hvordan det skulle fungere i praksis.

Nøyaktig hva i WWFs arbeid er det som tiltaler deg, og gjør at du vil være assosiert med nettopp den organisasjonen?

WWF er en miljøorganisasjon som har spesielt fokus på klimaendringer og tapet av arter, noe jeg synes er spennende fordi jeg bryr meg mye om dyr og naturen generelt. De har kontorer i mange land over hele verden, så jeg synes det er gøy å kunne ta del i en organisasjon som fremmer så mye viktig og som ønsker å inkludere flest mulig. I tillegg er miljø et tema som kontinuerlig trenger mye oppmerksomhet, så jeg er veldig glad for å kunne bidra.

Hva blir din rolle som ambassadør i WWF?

Jeg vil bruke min rolle i WWF til å opplyse folk om hva som egentlig skjer i verden. Hvilke konsekvenser ting vi gjør både i hverdagen og på større plan har, og inspirere og inkludere flere til å tenke mer bærekraftig og handle mer miljøbevisst. 

Hva er planen mtp videre engasjement i, og samarbeid med, WWF?

I år er det WWF som har TV-aksjonen «Et Hav Av Muligheter» som handler om å bekjempe plast i havet. En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia, så mye av midlene går til å forbedre og etablere avfallssystemer i de områdene. Så denne høsten går mye av arbeidet til å promotere det, men vi ønsker også å få til ulike aktiviteter og flere bærekraftige løsninger i samarbeid med håndballen.

Håndballsesongen nærmer seg med stormskritt. Hvor står du i forhold til tidligere sesonger, mtp den spesielle oppkjøringen dere har hatt i sommer?

Det blir kjempegøy med sesongstart, dette er noe vi har ventet lenge på. Nå har vi flere uker med håndball med kontakt, så føler vi har kommet oss fint i gang etter den lange perioden uten håndball. Jeg føler også jeg har trent bra i ferien og perioden uten håndball, så blir spennende å se hvordan det blir når vi går inn i perioden med mye kamper. 

Kampen om plassene på laget har aldri vært hardere enn den er akkurat nå. Tror du det er en fordel over en lang sesong? 

Hvis opplegget blir som planlagt, vil jeg absolutt si det er en fordel å ha en så bred tropp som det vi har nå. Da vil det nok bli en mer naturlig fordeling av spilletid ettersom det blir høyere belastning. Men det er alltid gøy med konkurranse og tror det vil gjøre oss sterkere individuelt i tillegg til det kollektive. 

Hva er dine personlige mål for sesongen 2020/21?

Jeg har absolutt lyst til å bli med på all klubb og landslagsaktivitet, så en stor del av det blir å holde seg skadefri for å kunne bli med å kjempe om de plassene. Så vil jeg alltid nå mindre, personlige mål som settes i løpet av sesongen for å forsterke og forbedre meg i begge ender av banen.