Jeg trives utrolig godt i Kristiansand, og jeg kjenner mer og mer at det føles som hjemme. -Evelina Eriksson – Vipers

Jeg trives utrolig godt i Kristiansand, og jeg kjenner mer og mer at det føles som hjemme. -Evelina Eriksson

Evelina Eriksson kom til Vipers i sommer, og hun har ved flere anledninger vist hvorfor Ole Gustav Gjekstad valgte nettopp henne da målvaktsposisjonen skulle styrkes. Etter noen meget gode kamper både i Champions League og i Rema 1000-ligaen ble Evelina tatt ut til sin første svenske landslagstropp, og det var attpåtil den i EM-troppen til Thomas Axnér. Vipers.no fikk noen minutter med den nybakte landslagsspilleren dagen før Vipers møter Fana.

Kan du si litt om hvordan det var å bli tatt ut til EM, og å bli tatt ut til dine første landskamper for Sverige? 

Det er utrolig gøy, og jeg ble så glad da jeg fikk beskjeden. Det føles som en veldig god belønning for den høstsesongen jeg har hatt, og for at jeg har fortsatt utviklingen min både i den norske serien, men også i Champions League.

Dette er veldig spesielt for meg ettersom jeg ikke har spilt for Sverige før, verken på junior- eller seniornivå, så det å få sjansen i et EM er naturligvis ekstra spennende. Jeg gleder meg veldig!

Hva tenker du om EM-sluttspillet og Sveriges sjanser der? 

Vi er et lag med en herlig blanding av rutinerte spillere, noen yngre spillere, og veldig sultne spillere. Det tror jeg er en god mix i et landslag. Samtidig kommer det til å kreves utrolig mye av oss, men vi får to matcher mot Ungarn på å spille oss inn før vi reiser til Danmark. Jeg har selvfølgelig troen på oss, og jeg vet at vi har mange spillere med et veldig høyt toppnivå i troppen.

Gruppespillet starter med kamper mot Tsjekkia, Spania og Russland, og der tror jeg vi har veldig gode muligheter til å ta poeng. Jeg håper vi tar oss så langt som overhodet mulig, og jeg ser lyst på sjansene våre i mesterskapet. Det hadde vært gøy å møte Norge med mange av lagvenninnene mine, så det har jeg siktet innstilt på.

Evelina i aksjon i Vipers-trøya. Foto: Terje Refsnes.

Det virker som om du har funnet det godt til rette i Kristiansand og i Vipers. Hvordan har de første månedene i ny by og nytt lag vært? Føler du allerede nå at du har hatt en positiv utvikling? 

Jeg trives utrolig godt i Kristiansand, og jeg kjenner mer og mer at det føles som hjemme. Det er en god følelse. Jeg liker byen veldig godt og jentene er helt fantastiske. Vi har det gøy sammen både på og utenfor banen.

De første månedene har vært ganske intensive, så jeg har ikke hatt muligheten til å reflektere over alt som har skjedd, men tiden har gått fort og det ser jeg på som et positivt tegn. 

Vi har spilt mange kamper både i ligaen, cupen og i Champions League, og det er naturligvis kampene man trener for, så det har vært gøy å få med seg så gode resultater som vi har gjort i alle turneringer.

Personlig synes jeg at jeg har utviklet meg godt. Jeg har klart å tilpasse mitt spill til det høye tempoet som kreves av meg her, og det internasjonale motstanderne i Champions League har utviklet meg enormt. Det er så inspirerende å spille de kampene og å få møte så mange gode spillere.

Fana er neste motstander allerede i morgen. Hvordan ser du for deg at den kampen blir? 

Fana er, som alle andre lag i ligaen, helt nye for meg, så det er alltid spennende å se hva de har å komme med når kampen starter. Etter det jeg har analysert meg frem til kommer de til å spille et tålmodig angrepsspill, så da gjelder det for oss å holde intensiteten i forsvarsspillet, og å orke å spille forsvar i lange perioder.

Når vi står godt i forsvar blir det naturligvis enklere for oss å få de enkle kontringsmålene, som er noe vi fokuserer på. Men Fana har slått både Oppsal og Byåsen med flere mål de siste kampene, og det blir veldig gøy å se hvordan kampen i morgen utvikler seg.

Vi er veldig sultne på å spille kamp igjen, og jeg tror alle jentene ser frem mot det. Et stabilt forsvarsspill og et hurtig angrepsspill tror jeg er nøkkelen, og jeg håper vi klarer å dra kampen i vårt favør.

Evelina Eriksson og Andrea Austmo Pedersen har utviklet et godt samarbeid på kort tid. Foto: Terje Refsnes.