Vi er stolt av å samarbeide med Foreningen for Barnepalliasjon. – Vipers

Vi er stolt av å samarbeide med Foreningen for Barnepalliasjon.

En organisasjon som står Vipers nær er Foreningen for Barnepalliasjon. Etter å ha samarbeidet i noen år, har vi denne sesongen utvidet samarbeidet. I tillegg til at Katrine Lunde er ambassadør for foreningen, har deres nye barnehospice, Andreas Hus, fått en plass på Vipers-draktene denne sesongen. Vi har tatt en prat med generalsekretær Natasha Pedersen.

Kan du i grove trekk fortelle litt om foreningen for barnepalliasjon?

Foreningen for barnepalliasjon – FFB er en landsdekkende, frivillig, politisk-, livssyns- og diagnosenøytral organisasjon, som jobber for å øke kunnskapen og bedre den lindrende omsorgen for alvorlig syke og døende barn i Norge.

Helt siden starten for 10 år siden, har vi hatt en drøm og ambisjon om at Norge skal få sitt første barnehospice. Et diagnoseuavhengig og avlastende hjem utenfor hjemmet med fokus på økt livskvalitet for familier i en krisesituasjon. Dette nærmer seg nå å kunne bli en realitet! 

Vårt Samfunnsoppdrag – Bidra til at alvorlig syke og døende barn med deres familier kan fullføre livet på en trygg og verdig måte.

Vår Visjon – Vi skal fornye og forbedre barnepalliasjon i Norge.

Dere har et samarbeid med Vipers, samt at Katrine Lunde er ambassadør for foreningen. Hva betyr det for dere?

Det begynte med en avtale der Katrine ble ambassadør. Å ha henne med på laget har vært kjempepositivt, og hun har bidratt masse. Hun har møtt familier, pasienter som er alvorlig syke, og har vært utrolig verdifull og flink i møte med de. Hun har også bidratt med å fortelle om karrieren sin og målbevissten i forhold til det å være en håndballspiller, samt at hun har holdt foredrag for styret vårt.

I tillegg har vi også fått lagd en profilfilm med Katrine som har blitt vist på TV på reklamefrie dager, og det har vært kjempespennende å se responsen den har fått.

Målet vårt har alltid vært å kunne åpne Norges første barnehospice, og aller helst i Kristiansand. Det nærmer vi oss nå, og denne sesongen spiller Vipers med Andreas Hus, som blir navnet på hospice, på draktene sine. Vi bruker Vipers litt for å markedsføre oss selv, og prøver å få til en lokal stolthet over hva vi får til.

I første omgang har vi en avtale med Vipers ut 2021, så får vi se hva som skjer etter det. Alt dette handler om å synliggjøre foreningen og hva vi gjør. Det er mange sammenfallende verdier som gjør at vi kjenner på at dette er en fin ting. Vi ser på det som en vinn/vinn-situasjon både for oss og for Vipers.

Det at vi kan bidra til å synliggjøre hverandre er viktig for oss. Dette er noe som må gå begge veier i alle avtaler vi inngår. Med den plattformen Vipers har som Norges beste håndballag er det ekstra morsomt at vi har fått denne muligheten.

Dessverre har koronaen begrenset oss litt, så vi føler ikke at vi har fått utnyttet samarbeidet maksimalt enda. Men vi har hatt familier som har vært på kamper og vi har fått brukt Katrine litt i promotering og i møte med familier som har det tøft. Når pandemien avtar litt håper vi å kunne bruke avtalen vår enda mer for både familiene foreningene hjelper, men også for våre ansatte.

Katrine Lunde og Heidi Løke etter å ha holdt et foredrag for styret i foreningen.

Er det noen måte bedrifter i b2b-nettverket, eller privatpersoner, kan bidra på?

Absolutt. Vi har avtaler i forhold til jobben vi gjør med mange i nettverket, men vi kjemper i hovedsak om mange av de samme sponsorene. 

Hos oss kan man dog bidra på mange måter. Kanskje går det an å invitere oss inn for å holde foredrag der vi kan fortelle om arbeidet vårt. Det koster ingenting og er med på å synliggjøre oss.

Vi ønsker at lokale aktører vil være med. Vi holder på å skape mange lokale arbeidsplasser, og vi har bruk for både betalte tjenester og synliggjøring. Det å hjelpe oss som frivillig aktør for å være synlig er noe absolutt alle bedrifter kan gjøre.

Privatpersoner kan naturligvis også bidra. Det er mange ting vi trenger hjelp med ettersom vi er under utvikling og trenger både frivillige og midler. Folk kan gjerne ta kontakt med oss dersom de vil bidra på en eller annen måte.

Vi ønsker at forretningslivet i Kristiansand skal kjenne stolthet og ta eierskap av det fantastiske som holder på å skje i Kristiansand. Ikke bare har vi Norges beste håndballag, men vi har Norges beste forening også. Vi har jobbet oss fra kjøkkenbenken og til å bli en landsomfattende organisasjon.