Tonje Refsnes, håndballspiller og virksomhetsleder i Blå Kors. – Vipers

Tonje Refsnes, håndballspiller og virksomhetsleder i Blå Kors.

Ei av de lokale jentene på Vipers, Tonje Refsnes, har en travel hverdag. I tillegg til å være håndballspiller i Vipers sjonglerer Evje-jenta en sivil jobb i Blå Kors. Vipers.no tok en prat med Tonje for å høre hvordan det siste året har vært.

Først og fremst, kan du fortelle litt om hvordan det siste året har vært for deg?

Det siste året har gått litt opp og ned, som jeg tenker det har vært for de fleste. Jeg har vært heldig som har fått levd et relativt normalt liv med håndball. Selv om det ikke har vært så mange kamper så får jeg lov til å møte mange av mine gode venner hver eneste dag. Det er ingen selvfølge for alle nå. I tillegg har jeg en jobb og en samboer som gjør at jeg slipper å være mye alene. 

I fjor fortalte du litt om jobben din, men kan du ikke fortelle hva du jobber med ved siden av håndballen?

Jeg jobber som virksomhetsleder i Blå Kors Ung Kristiansand. Vi tilbyr rusfri møteplasser for alle ungdommer i alderen 13-26 år. Der vi har grupper, åpent hus, aktiviteter og samtaler. 

Tonje Refsnes, her fra Champions League-kampen mot Metz forrige sesong, sånn vi er vant til å se henne.
Foto: Terje Refsnes

Du sjonglerer din sivile jobb, Vipers, og karantener. Hvordan har det fungert under pandemien?

Vi har vært mye lengre på reiser, og med påfølgende karantene etter turene. «Heldigvis» har det de siste månedene vært sterk anbefaling om bruk av hjemmekontor, så de fleste har vært på hjemmekontor samtidig som meg. Det mest utfordrende har vært de restriksjonene som har vært hele tiden i forhold til å gjennomføre ulike tilbud og aktiviteter. Men man må bare tenke kreativt, og bruke uteområder i større grad enn før. 

Har du oppdaget noen nye hobbyer eller interesser siden mars i fjor? Evt hatt tid til å ta opp noen “gamle” hobbyer/interesser?

Nja, jeg har lastet ned TikTok, noe jeg i februar 2020 lovte meg selv at jeg aldri skulle gjøre. Det har blitt min guilty pleasure, og noe som stjeler unødvendig mye tid. Bortsett fra det løser jeg litt kryssord og pusler puslespill. 

Det er noen som hevder at pandemien har vært bra, fordi man har hatt mer tid til seg selv og de aller nærmeste. Hva tenker du om det?

Jeg tror nok at noen har hatt «godt» av denne pandemien med tanke på at det gjør at man ikke kan fylle dagene sine med mange avtaler og jobbing. Mange ble tvunget til å gire ned, og det tror jeg nok at kan gjøre godt for flere. Men generelt så tror jeg nok at flere dessverre kjenner på ensomhet og isolasjon, så jeg håper på at vi snart har mulighet til å åpne opp samfunnet igjen. 

Tonje på hjemmekontoret
Foto: Privat

Hva tenker du om resten av sesongen? 

Jeg har gode tanker om resten av sesongen. Vi har all mulighet til å komme til Final4, ta serie- og NM-gull, også blir det spennende å se om det blir sluttspill. Vi er super gira på å avslutte denne spesielle sesongen på best mulig måte. 

Vi sier takk til Tonje, og ønsker lykke til med jobb, serieinnspurt, og TikTok!