«Det er utrolig gjevt å nå Final4» -Ole Gustav Gjekstad – Vipers

«Det er utrolig gjevt å nå Final4» -Ole Gustav Gjekstad

Etter de to overbevisende kampene mot Rostov-Don sikret Vipers seg en plass i Champions League sin Final4-turnering, og får dermed muligheten til å spille om edelt metall i Budapest 29. og 30. mai. Første hinder på veien i den firelagsturneringen blir CKSA Moskva i semifinalen. Ole Gustav Gjekstad tok en prat med Vipers.no for å snakke litt om kampene mot Rostov, og det som skal skje i Ungarn i slutten av neste måned.

Ole Gustav! Først og fremst gratulerer med avansement til Final4. De to kampene mot Rostov-Don var en maktdemonstrasjon. Er det noe du spesifikt kan peke på som gjorde forskjellen før disse kampene mot et motstander Vipers har slitt mot i tidligere kamper?

Vi var godt forberedt til kampene mot Rostov. Vi ble tidlig enige om at innstillingen til to bortekamper i Russland kom til å bli nøkkelen. Dersom vi hadde brukt tid på alt som kunne bli vanskelig, tror jeg det hadde blitt vanskelig å nå Final4. Derimot var vi tidlig enige om at vi reiser bort til Russland for å slå ut Rostov-Don, og det måtte være en naturlig tanke at vi skulle klare det.

Å nå Final4 har vært det uttalte målet hele sesongen. Hvor godt var det å kunne krysse av det på lista?

Det er utrolig gjevt å nå Final4. Det er spesielt gjevt ettersom vi har spilt 13 av 15 kamper på bortebane. Men nå handler alt om det neste målet, nemlig å nå finalen. 

Fortell litt om CSKA Moskva. De er et nytt bekjentskap for størsteparten av Vipers-fansen. Hva slags håndballag er det som står på motsatt banehalvdel i semifinalen?

Vi møter en klubb med store ressurser, og med en sterk spillerstall bestående hovedsaklig av russiske spillere. De slo Brest på bortebane, og spilte uavgjort mot Gyør hjemme. Det sier det aller meste om styrken som bor i dette laget.

Ole Gustav Gjekstad gleder seg til Final4.
Foto: Terje Refsnes

 Hvilke spillere er det folk burde se spesielt opp for hos CSKA Moskva?

Daria Dimitreva og Ekaterina Ilina er kanskje de største stjernene, men de har landslagsspillere i alle posisjoner. De har to skandinaviske spillere i svenske Sabina Jacobsen, og danske Kathrine Heindal.

 Kampene i Final4 er de neste vi er helt sikre på Vipers skal spille. Etter pressekonferansen tirsdag 13.04 ble det ikke så mange nye svar for topphåndballen, men tror du fortsatt at kampoppsettet som ble presentert forrige måned går å gjennomføre?

Det er mye usikkerhet rundt avvikling av norske kamper. Jeg håper fortsatt at vi får en avgjørelse både på cup, serie og sluttspill. Det er vel sannsynlig at vi må spille noen dager inn i juni for å få det til.

 Dersom det ikke blir kampaktivitet i Norge før Final4, er det planlagt noen treningskamper i utlandet for å forberede seg til sesongens høydepunkt?

Vi har ingen planer om noen kamper i utlandet før Final4. Sannsynligvis vil vi gjøre som vi har gjort hittil i sesongen, og benytte den brede troppen vi har for god intern sparring på trening.

PS: De to andre lagene i Final4 er Gyør Audi ETO KC og Brest Bretagne Handball.