Vipers’ vei til Final4 – Vipers

Vipers’ vei til Final4

Endelig er dagen kommet. Vipers er tilbake i Final4, og er ett av fire lag som skal spille om gullmedaljene i Champions League. Før en vinner kåres må to semifinaler spilles. Györ møter Brest i den første semifinalen, mens Vipers møter CSKA Moskva i den andre semifinalen.

Jana Knedlikova har hatt en flott førstesesong i Vipers-drakta
Foto: Terje Refsnes

Györ er favoritter uansett hvem de møter, men de tre andre lagene er veldig jevne, og jentene i rosa har alle muligheter til å slå CSKA Moskva i sin semifinale. Dersom Vipers skulle vinne det oppgjøret er man sikret minimum sølv i årets Champions League-turnering.

12. september, i Ljubljana, startet Champions League-eventyret denne sesongen. Krim Mercator ble beseiret med 26-27 etter en forrykende håndballkamp der Heidi Løke noterte seg for hele ni scoringer.

Etter den tøffe bortekampen i Slovenia gikk det slag i slag. Bietigheim og CSM Bucuresti ble beseiret i de to neste kampene, før begge kampene mot Esbjerg endte med uavgjort. Bortemøtet i Bucuresti endte med 22-29 seier og Vipers var på vei mot utslagsrunden.

Nora Mørk har satt inn 65 scoringer i årets Champions League-turnering
Foto: Terje Refsnes

Men så endret situasjonen i Europa seg, og Vipers måtte spille de siste fem gruppespillkampene på bortebane. Europaturneen, som det ble kalt, startet bra: Metz ble beseiret i Frankrike før turen gikk til Ungarn. Der skulle jentene våre spille et dobbeltoppgjør mot FTC, og én kamp mot Rostov-Don.

Alle de tre kampene i Ungarn endte med tap, men jentene hadde muligheten til å sikre en seier i siste gruppespillkamp mot Krim Mercator i Ljubljana, og med det ta seg til en playoff-kamp for å sikre kvartfinaleplassen.

Krim ble feid av banen med 37-30 i en kamp der Ragnhild Valle Dahl briljerte, og satt inn 11 scoringer i sitt definitive gjennombrudd i Champions League. Den seieren sikret avansementet, og Vipers skulle møte Odense i to kamper der vinneren tok seg videre til kvartfinalen.

Hanna Yttereng har tatt ytterlige steg denne sesongen, og har vist seg fra sin beste side
Foto: Terje Refsnes

Kampen mot Odense ble en tøff affære. Det danske laget viste kvalitet i Vipers’ hjemmekamp, som ble spilt i Ikast, og med 35-36 hadde det danske laget sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på hjemmebane. Heldigvis var det et heltent Vipers som møtte opp til den kampen. 30-26 seieren gjorde at jentene i rosa avanserte til kvartfinalen.

Der var det våre gamle venner i Rostov-Don som sto på motsatt banehalvdel. I et dobbeltoppgjør på bortebane i Russland gjorde Vipers det som kanskje var deres beste prestasjon i 2020/21-sesongen så langt. 

34-27 i den første kampen, der det russiske laget ble utspilt etter alle kunstens regler, så godt som sikret Final4-plassen. I returoppgjøret dagen etter spilte Vipers med ro og sikkerhet. 23-23 var mer enn godt nok til å sikre avansement til Final4.

Henny Reistad er Vipers’ toppscorer i Champions League. 66 mål har det blitt på Bærumsjenta
Foto: Terje Refsnes

Vipers’ vei mot Final4:

GruppespillKrim Mercator26-27Vipers Kristiansand
GruppespillSG BBM Bietigheim29-33Vipers Kristiansand
GruppespillVipers Kristiansand30-25CSM București
GruppespillTeam Esbjerg27-27Vipers Kristiansand
GruppespillVipers Kristiansand28-28Team Esbjerg
GruppespillCSM București22-29Vipers Kristiansand
GruppespillMetz Handball28-29Vipers Kristiansand
GruppespillFTC-Rail Cargo Hungaria30-28Vipers Kristiansand
GruppespillVipers Kristiansand26-31FTC-Rail Cargo Hungaria
GruppespillVipers Kristiansand23-24Rostov-Don
GruppespillVipers Kristiansand37-30Krim Mercator
PlayoffVipers Kristiansand35-36Odense Håndbold
PlayoffOdense Håndbold26-30Vipers Kristiansand
KvartfinaleVipers Kristiansand34-27Rostov-Don
KvartfinaleRostov-Don23-23Vipers Kristiansand