CSKA Moskva og Final4. Hva er sjefens tanker? – Vipers

CSKA Moskva og Final4. Hva er sjefens tanker?

CSKA Moskva er et ukjent kort for veldig mange, men når jentene våre går på banen i Papp László Budapest Sportaréna i morgen ettermiddag er det Russlands aller beste lag som står på motsatt banehalvdel. Vipers.no har tatt en kikk på motstanderlaget, og tatt en prat med Ole Gustav Gjekstad om sesongen som har vært, og det som skal skje i Budapest.

I den russiske cupfinalen, som ble avgjort forrige helg, ble Rostov-Don beseiret med sifrene 52-56 over to kamper. Den store spilleren i de to kampene var målvakten Anna Sedoykina som noterte seg for 29 redninger i løpet av dobbeltoppgjøret.

-Om vi skal slå laget fra Moskva må vi spille én av våre aller beste kamper for sesongen. Det blir sentralt å jobbe hardt fysisk, samt å kontrollere tempoet i kampen. Som vanlig tror jeg også at målvaktskampen blir avgjørende.

I tillegg til Sedoykina er det et slagkraftig russisk mannskap Olga Akopian råder over. Midtbacken Ekaterina Ilina er lagets toppscorer i Champions League denne sesongen. Like bak henne på toppscorerlista følger venstrekanten Polina Gorshkova og venstre bakspiller Polina Vedekhina. 

Av skandinaviske innslag i det russiske laget finner vi den danske strekspilleren Kathrine Heindal, og den svenske strekspilleren Sabina Rosengren Jacobsen. Det blir spennende å se hva CSKA Moskva har å by på i semifinalen i morgen.

I tillegg til å spørre Ole Gustav om CSKA spurte vi han også litt generelt om den spesielle sesongen vi har vært gjennom.

Ole Gustav Gjekstad er fornøyd med Vipers’ innsats i Champions League så langt.
Foto: Terje Refsnes

Det har vært en lang Champions League-sesong som har endt opp i Final4. Hvordan vil du oppsummere europacupeventyret sett under ett?

Vi må så langt være veldig fornøyd med vår sesong i Champions League. Det har vært spesielt å spille 13 av 15 kamper borte, men det gjør det også enda mer tilfredsstillende å være kvalifisert for Final4.

Györ er bookmakerenes storfavoritter i inngangen til Final4. Hvordan ser du styrkeforholdet de fire lagene i mellom?

Györ er naturlig nok favoritter, men de har fått skikkelig motstand av Brest i de to kampene dem i mellom. Begge har endt uavgjort. Vi har ikke møtt noen av F4-lagene denne sesongen, så det er litt vanskelig å vurdere styrkeforholdet overfor de andre lagene. 

Har du med deg en fulltallig tropp til Budapest?

Troppen er nær fulltallig, selvfølgelig uten de langtidsskadde og gravide. Dessverre må noen spillere stå over i hver kamp, men vi gleder oss over å ha så mange spilleklare i denne enden av sesongen.

Kampen mot CSKA Moskva ser du Viaplay sine plattformer fra 18.00 lørdag kveld.