Takk for innsatsen, Malin Aune – Vipers

Takk for innsatsen, Malin Aune

En annen spiller som forlater Vipers i sommer er Malin Aune. Fire sesonger i Vipers-trøya etter overgangen fra Oppsal har gitt utallige titler, og nå går turen til CSM Bucuresti sammen med Emilie Hegh Arntzen.

Først og fremst må vi begynne i Budapest, Malin. Kan du ta oss gjennom dine tanker om det som skjedde i Final4?

Å ta Champions League gull med denne gjengen føltes helt fantastisk. Vi var godt forberedt og hadde et stort ønske om å vinne.

Det var et uttalt mål at Vipers skulle vinne Champions League innen 2023. Hvordan føles det at man faktisk klarte det?

Det er noe vi har drømt om og jobbet mot i flere år nå, og at drømmen gikk i oppfyllelse er bare helt utrolig. Jeg blir nesten litt rørt hver gang jeg tenker på det.

Denne sesongen fikk du Jana inn som kantkollega. Kan du si litt om hvordan det var å ha en direkte konkurrent til plassen, og hvordan fungerte samarbeidet dere to imellom?

Jana har vært en helt fantastisk samarbeidspartner for meg. Vi samarbeider godt, hjelper hverandre og har blitt gode venninner. Jeg kommer til å savne henne.

Malin Aune slik vi har blitt vant til å se henne.

Nå går turen, som vi alle vet, til CSM Bucuresti. Hvordan vil du oppsummere dine fire år i Vipers-trøya?

Mine fire sesonger i Vipers har vært en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Det sportslige har selvfølgelig vært helt supert, men det jeg kommer til å huske aller best fra disse årene er alle de fine folkene jeg har møtt på veien. Klubben og hele byen kryr av gode mennesker. Alt fra spillere, publikum og frivillige i Vipers, til studenter, lærere og jobbkollegaer. Det har bidratt til at jeg har utviklet meg både som spiller og som menneske. Det er jeg veldig takknemlig for. 

Hvorfor var dette det riktige tidspunktet å prøve seg i utlandet på?

Jeg har blitt noen år klokere både på banen og utenfor, og derfor føler jeg meg mer klar nå enn det jeg har gjort tidligere. 

Har du allerede nå gjort deg opp noen tanker om hvordan det blir å flytte til Romania og en helt ny klubb?

Jeg tror det kommer til å bli veldig spennende og lærerikt å reise til et nytt land, en ny kultur, og en ny klubb.