Finaleklare Vipers-jenter! – Vipers

Finaleklare Vipers-jenter!

Gårsdagens seier over Byåsen sikret Vipers-jentene en plass i semifinalen i Skjærgårdslekene 2021. I den semifinalen var det Molde som sto på motsatt banehalvdel. Molde, ledet av Tor Odvar Moen, er regnet som en av utfordrerne til medaljeplassene i årets Rema 1000-liga, men i åpningen var det klasseforskjell på lagene.

Allerede etter fire minutter så Moldes rutinerte trener seg nødt til å ta en timeout. Da ledet Vipers 4-0 etter scoringer fra Karine Emilie Dahlum, Ana Debelic, og to scoringer fra høyrekanten Tuva Ulsaker Høve som kom til Vipers i sommer.

Ana Debelic noterte seg for fire scoringer mot Molde.

Der fikk Moen justert litt på laget sitt, og Molde kom mer og mer med i kampen etter hvert. Selv om det var Vipers som starta best også etter timeouten. Fra 4-0 til 7-1 etter scoringer fra Ana Debelic og to scoringer av Ragnhild Valle Dahl.

Men så stoppet det litt opp for Vipers, mens Molde begynte å spise opp ledelsen. På stillingen 13-11 ti minutter før pause måtte Ole Gustav Gjekstad ta en timeout. Der etterspurte Gjekstad bedre returløp og mer nøyaktighet.

Gjekstad fikk ikke det før pause. Lagene fulgte hverandre tett, og til pause ledet 16-14. Etter hvilen fortsatte kampen i det samme sporet. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, og Vipers klarte ikke riste av seg Molde.

20-20, etter scoring av Thale Deila, gjorde opphentingen komplett for Romsdalsjentene. Ole Gustav Gjekstad gjorde så et tvunget bytte. Evelina Eriksson fikk ballen i ansiktet og måtte gå av banen, men Andrea Austmo Pedersen som kom inn gjorde en flott figur. I tillegg la Gjekstad om til et «5-1»-forsvar der Tonje Refsnes spilte som den ene fremskutte.

Tuva Høve satt fem baller i Molde-nettet i kveldens kamp.

Utover i omgangen, som mot Byåsen i går, tok jentene i rosa mer og mer over. Fra uavgjort på 20-20 økte ledelsen jevnt og trutt, og halvveis i omgangen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne semifinalen og kvalifisere seg til finalen.

Ekstra gledelig for Vipers var det å se at både Tonje Refsnes og spesielt Karine Emilie Dahlum steppet opp i andres fravær. Dahlums ni scoringer var meget imponerende, og hun ble Kristiansandsjentenes toppscorer.

Etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad følgende å si til handballtv.com:

Egentlig sliter vi litt hele kampen. Det går opp og ned, spesielt forsvarsmessig. Men utover i kampen begynner Andrea å plukke en del baller, og vi stepper opp et lite hakk både offensivt og defensivt. Da klarer vi å riste Molde av oss.

Karine Emilie var veldig god i dag, og det er gledelig. Hun har egentlig vært god hele helga, og det lover bra. Hun leverer fint, og det er godt å se at ungdommen presenterer seg.

Ole Gustav Gjekstad

Til slutt vant Vipers-jentene komfortabelt. Tuva Ulsaker Høve, som gjorde sakene sine meget bra, satt inn Vipers’ siste mål, og sikret 33-27 seier mot Molde i en tøff og jevnspilt kamp. Nå venter vinneren av Tertnes mot Storhamar i morgendagens finale.