Avansementet er sikret! – Vipers

Avansementet er sikret!

Vipers har snart gjort det til en tradisjon å vinne NM. Fire kongepokaler på rad er stas, og Vipers går for å legge på enda en tittel på seiersrekka. Neste hinder på veien var en bortekamp mot Larvik i Jotron Arena.

Det var en treg start på kampen, og det skulle faktisk gå tre minutter før noen av lagene fikk ballen i mål. Da det endelig skjedde var det Vipers som sto for scoringene. Først én, så to, så tre før Larvik fikk satt ballen i mål.

Først assisterte Nora Mørk Ragnhild Valle Dahl, før Nora tok saken i egne hender. Det var et omen om hva som skulle komme utover i omgangen. Mørk var tydelig tent for oppgjøret mot gamleklubben sin.

Faktisk skulle Nora Mørk stå bak det aller meste som skjedde offensivt for Vipers før pause. Åtte scoringer, og flere målgivende pasninger, allerede før hvilen satt virkelig standarden. I tillegg til Nora stengte Evelina Eriksson buret fullstendig i motsatt ende.

Nora Mørk ble Vipers’ toppscorer mot Larvik med sine 10 scoringer.
Foto: Terje Refsnes

Vi er vant til at Eriksson leverer på et høyt nivå, men ni redninger før pause, noe som gav en redningsprosent på 50%, var veldig imponerende fra den svenske målvakten vår.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med 7 mål. 9-16 etter en kontrollert førsteomgang var meget godkjent. Etter pausen var det fortsatt Vipers som kom best ut av startblokkene. Syvmålsledelsen ble ganske kjapt til en timålsledelse.

Etter pause roet Nora Mørk seg litt ned og lot de andre jentene være med på showet. Både Marta Tomac, Vilde Kaurin Jonassen, Marketa Jerabkova, og Ragnhild Valle Dahl viste fine takter fremover i banen, og alle bidro med både scoringer og flott spill.

Et skår i gleden var at Ragnhild Valle Dahl haltet av banen midtveis i den andre omgangen. Ragnhild landet oppå foten til en Larvik-spiller etter et hoppskudd, og det så ut som om Vipers’ toppscorer denne sesongen tråkket kraftig over. Vi håper virkelig at Ragnhild er tilbake på banen snarest mulig.

Vipers sin beste spiller var nok dog Evelina Eriksson. Evelina fulgte opp storspillet i førsteomgangen med en kanskje enda bedre andreomgang. Den offisielle statistikken var Erikssons redningsprosent på 51. 18 redninger på 35 skudd er eksepsjonelt bra, og målvakten var meget delaktig i at seiersmarginen ble så stor som den ble.

Ragnhild Valle Dahl gjorde en god kamp mot Larvik.
Foto: Terje Refsnes

For marginen ble til slutt stor. 17-34 er utklassingssiffer, og en meget god Vipers prestasjon gav billett til neste runde av NM.

Det neste som skjer nå er at Molde kommer på besøk i Aquarama søndag 3. oktober. Det er første gang siden koronapandemien inntraff at vi får lov å slippe inn så mange vi har mulighet til i Aquarama. Vi håper på 2200 og stinn brakke! Billettene til den kampen kjøper du på: https://vipers.woow.no/#!/home

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic