Vipers tilbake på vinnersporet. – Vipers

Vipers tilbake på vinnersporet.

Kamprapport

En tøff bortekamp mot Molde i Aquarama ventet Vipers-jentene onsdag kveld. Et Aquarama som var åpent for publikum igjen siden tidlig i 2020. Vipers, etter uavgjortkampen mot Fana i forrige serierunde, var hissige på å komme tilbake på vinnersporet.

Og det var hjemmelaget som satt standarden allerede i åpningsminuttene. Det var riktignok Mona Obaidli og Molde som skulle få nettkjenning først, men så ble det fire på rad for de rosakledte. To mål av Marketa Jerabkova, én fra Vilde Jonassen, og én scoring fra Jana Knedlikova gav 4-1 ledelse til hjemmelaget.

Men Mona Obaidli ville også være med på leken. Hun satt inn de fire første scoringene for gjestene Romsdalen. Men det var ikke nok før pausen. Det aller meste dreide seg om Vipers anført av en elektrisk Nora Mørk.

Gang på gang var Nora delaktig. Både ved å sette ballen i nettet selv, og ved å spille opp lagkameratene sine. Hele syv mål skulle det bli på Mørk før pause. I tillegg noterte hun seg for fire målgivende pasninger.

I tillegg til Nora Mørk var det bakspilleren på motsatt side som satt inn flest scoringer. Marketa Jerabkova fikk tillit fra start i Ragnhild Valle Dahls skadefravær, og den høyreiste storskytteren var direkte og god i spillet sitt før pause.

Direkte og høyt tempo var nøkkelordene for Vipers. Molde ble utspilt både med kontringer, ankomster, og i etablert angrep. Vipers kom til gode muligheter i alle spillets faser. I tillegg stoppet Katrine Lunde flere av Moldes forsøk. Seks i tallet før pausen.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med seks mål. 20-14 var nok godt for både jentene og Ole Gustav Gjekstad å ta med seg inn til pause. Etter hvilen skulle begge lagene innby til angrepshåndball på høyeste nivå.

Men det var hjemmelaget som startet best også i den andre omgangen. På nytt satt de fire baller i nettet uten at Molde responderte. Tre nye scoringer av det som kom til å bli Vipers’ toppscorer, Nora Mørk, og ett fra Ana Debelic inne på linja.

Nå så Molde, som måtte klare seg uten hovedtrener Tor Odvar Moen i kveldens kamp, seg nødt til å ta en timeout. Vipers-ledelsen hadde vokst til hele 10 mål. 26-16, og det så om mulig enda mørkere ut for gjestene.

Selv om det var Vipers som var det førende laget gav aldri Molde opp. Mona Obaidlis ni scoringer vitner om en spiller som er i form, og som Molde har mye nytte av. I tillegg til Obaidli var det Elke Josselinne Karsten som scorte flest mål for gjestene med sine 5.

Til slutt var Vipers flere hakk for sterke. 38-27 var en solid seier over et Molde-lag som kom til Aquarama som ubeseirede var en fin opptur etter uavgjortkampen mot Fana.

Nå er det landslagspause, så Vipers spiller ikke før 13. oktober.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gullden

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Ana Debelic