Sterk Vipers-seier i Tønsberg! – Vipers

Sterk Vipers-seier i Tønsberg!

Kamprapport

Da kamptroppen for Vipers’ kamp mot Flint onsdag ettermiddag var det mange som sperret opp øynene. Kun ni spillere hadde tatt turen fra Kristiansand til Tønsberg for å spille kamp i Rema 1000-ligaen. De resterende Vipers-spillerne er enten skadet, eller i karantene pga koronautbrudd etter landslagssamlingen.

Men de ni som hadde tatt turen østover kjempet som heltinner i starten av kampen. Det var dog en litt treg start, noe som gav hjemmelaget et tidlig overtak i Rema 1000 Arena. Faktisk skulle hjemmelaget være i føringen frem til omtrent 16 minutter av den første omgangen.

Selv om hjemmelaget manglet to av sine største stjerner i Celina Vatne og Kristiane Stormoen hadde Flint vist gode takter. Det unge laget spilte med høyt tempo og viste frem kvalitetene sine i begge ender av banen. Sofie Celius og Nora Asbjørnsen satt inn to scoringer hver før pause, mens Andrea Varvin Fredriksen omsatte tre syvmetere i nettkjenning.

Vilde Jonassen satte ni baller i nettet bak Flints målvakt

På det meste lå Vipers bak med to scoringer både på 4-2 og på 5-3, men så skulle det meste handle om de regjerende Champions League-mesterne. Fra 5-3 til hjemmelaget til 6-12 gikk det knappe tolv minutter. Jentene i rosa spilte med høyt tempo når det var mulig, og tok seg god tid når det var nødvendig.

For Vipers var det Vilde Jonassen som satt ballen i mål flest ganger før hvilen. Den nybakte landslagsspilleren noterte seg for seks scoringer, tett fulgt av en frisk Ana Debelic med fem mål før pause.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med seks scoringer. 11-17 etter en tøff åpning var meget respektabelt for gjestene fra Sørlandet. Etter pausen var det fortsatt jentene i rosa som hadde føringen i kampen.

Tre kjappe redninger av Evelina Eriksson, nummer seks, nummer syv, og nummer åtte for kampen, gjorde at Vipers kunne øke ledelsen sin. Faktisk gikk det veldig kort tid før ledelsen var tosifret. Jana Knedlikova var den som omsatte flest muligheter i den andre enden av banen i denne perioden av kampen.

Det var kantspillerne til Vipers som sto for størsteparten av gjestenes scoringer. 18 scoringer ble det på Vilde Jonassen og Jana Knedlikova. Ni for Jonassen og syv for Knedlikova. Kantspillerne jobbet iherdig i samfulle 60 minutter, og uten innbyttere ble det tungt for både de og resten av Vipers-jentene.

Det å vinne kampen var ikke så vanskelig i seg selv. I dag handlet det mye om å kontrollere kampen, og spesielt tempoet i den, for å holde ut i 60 minutter. Jeg syns vi gjør en god match under forutsetningene, og vi følger planen vi la på forhånd. Det er jeg godt fornøyd med.

Ole Gustav Gjekstad til Direktesport.no etter kampen.

Ekstra gledelig var det at alle utespillerne til Vipers noterte seg for scoringer. I tillegg til startoppstillingen var det kun Zsuzsanna Tomori som var med som innbytter. Tomori noterte seg for to flotte scoringer, og gjorde en god innsats i forsvar da hun ble benyttet.

Til slutt var Vipers noen hakk for sterke for Flint fra Tønsberg. Timålsseieren, 23-33, var en veldig god prestasjon med tanke på omstendighetene rundt kampen. Nå dreier alt seg om restituering før Kastamonu fra Tyrkia kommer på besøk i Aquarama til helgen.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gullden

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Ana Debelic