Vipers i kalasform i Aquarama. – Vipers

Vipers i kalasform i Aquarama.

Kamprapport

De vel 1300 fremmøtte i Aquarama hadde kommet for å se om Vipers kunne sikre seg sin andre Champions League-seier i årets turnering. Etter to tap på bortebane, var det et hjemmelag som veldig gjerne skulle sikre seg to nye poeng i den gjeveste europeiske turneringen.

Selv om tyrkiske Kastamonu Belediyesi GSK har null poeng så langt i årets turnering, advarte Ole Gustav Gjekstad publikum på forhånd, og han fortalte at Kastamonu gjerne kunne ha tatt poeng i alle sine kamper så langt.

Gjekstad kunne også gi hjemmepublikummet gode nyheter før kampstart. Både Ragnhild Valle Dahl og Karine Emilie Dahlum returnerte fra skadeavbrekk. Begge to startet riktignok kampen på benken, men de skulle begge spille viktige roller utover i kampen.

Men jentene på banen viste at de var i storform i den første omgangen. Kastamonu hang riktignok godt med de første ti minuttene, men så takket jentene i rosa for følge. Tidlige scoringer av Jana Knedlikova (3), Ana Debelic (2), og Nora Mørk gav Vipers en 5-4 ledelse, og det var nå vertene takket for seg.

5-4 ble fort til 9-4. Femmålsledelsen var langt fra utfortjent. Vipers var aggressive og gode i forsvar, og omsatt flesteparten av sjansene sine i nettkjenning. I denne perioden av kampen var det fortsatt kantspillerne til Vipers som viste seg mest frem. Både Vilde Jonassen og Jana Knedlikova noterte seg for scoringer.

I tillegg til kantspillerne var Nora Mørk, Marketa Jerabkova, og de andre i midten kvikke og gode i tingene de foretok seg. Vipers spilte med stort tempo, og gjorde livet surt for de tyrkiske gjestene. Femmålsledelsen var hjemmelaget slettes ikke fornøyd med.

Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet Vipers med ni mål. 20-11, og Ole Gustav Gjekstads pauseprat kan ikke ha vært annet enn små justeringer og beskjeder. Hva enn Gjekstad sa i pausen var det akkurat det jentene hans trengte.

Etter kun få minutter av den andre omgangen hadde ledelsen økt til 11 mål. Ragnhild Valle Dahl hadde kommet inn i pausen, og Vipers storskytter kjente litt på motstander og form før hun slapp seg helt løs. Men Ragnhild skulle score to mål i comebacket sitt.

Det var samme antall som den andre spilleren som returnerte fra skade. Karine Emilie Dahlum ble i hovedsak brukt på venstrekanten, som avlastning for Jana Knedlikova i Tuva Høves skadefravær, men hun leverte to flotte scoringer.

Utover i omgangen dro Vipers mer og mer fra. Nora Mørk skulle ende opp som Vipers’ toppscorer med åtte scoringer. Vilde Jonassen, som ble kåret til Vipers’ beste av publikum, og Ana Debelic satt inn syv scoringer hver.

Til slutt var Vipers flere hakk bedre enn de tyrkiske gjestene, og sluttresultatet ble 39-25 til jentene i rosa.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic