Lysa Tchaptchet er klar for Vipers! – Vipers

Lysa Tchaptchet er klar for Vipers!

Den 19 år gamle linjespilleren Lysa Tchaptchet har signert på en avtale med Vipers etter å ha spilt for spanske Elche siden 2017. På den tiden har den unge spilleren vunnet flere titler med klubben fra syd-Spania, inkludert en dobbeltriumf forrige sesong der Elche ble både cupmestere og supercupmestere.

Tchaptchet er født i Kamerun, men er spansk statsborger har bodd mesteparten av livet sitt i Pamplona, som er hjemstedet til Nerea Pena. Den nesten 190cm høye linjespilleren er allerede i Kristiansand og er spilleklar til kampen mot CSKA Moskva i morgen.

Det er viktig å huske på at Lysa kun er 19 år gammel. Hun har vært innom det spanske landslaget, men hun er urutinert og trenger nok litt tid på å finne seg til rette i ny liga og i Champions League. Hun er en toveisspiller, men hun utmerker seg spesielt i forsvar.

Nerea Pena var faktisk den som anbefalte henne. Vi skal være så ærlige å si at vi ikke har inngående kunnskap om henne, men det vi har sett på tape har sett veldig lovende ut. Vi har stor tro på at Lysa kan være en viktig del av Vipers både på kort og på lang sikt.

For oss var det viktig å få inn en linjespiller da Ana Debelic har vært vårt eneste alternativ i lang tid, og vi har vært veldig sårbare på den plassen. Nå handler alt om å få spilt Lysa inn i laget og i systemene våre.

Ole Gustav Gjekstad