CSKA ble for sterke i kveldens Champions League-kamp – Vipers

CSKA ble for sterke i kveldens Champions League-kamp

Det var ventet en tøff og jevnspilt kamp da det russiske storlaget CSKA gjester Kristiansand og Aquarama. Begge lag manglet sentrale spillere, og det faktum at russerne kom uten sin største stjerne, Ane Gros, tente et håp blant hjemmepublikummet.

Og i den første omgangen ble kampen akkurat så jevnspilt og spennende som forventet. Bortelaget fikk nettkjenning først. CSKA fikk spille et langt angrep som endte med innspill til linjespiller Sara Ristovska. Hun satt ballen i nettet via stolpen på Katrine Lundes mål.

I motsatt ende var det Vipers’ kanskje største stjerne som tok ansvar først. Nora Mørk gikk på tvers av CSKA-forsvaret. Til slutt gikk Mørk i været og skjøt et lurt skudd som lurte Polina Kaplina i CSKA sitt mål.

Nå skulle det gå slag i slag i et velfylt Aquarama. 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, var alle resultater de vel 1200 fremmøtte fikk se, men så satt hjemmelaget inn to scoringer på rad. Først fant Nora Mørk Jana Knedlikova med en utsøkt pasning, før Mørk selv satte inn en 7-meter via målvakten.

Dessverre skulle ikke ledelsen vare spesielt lenge. Fra vel 17 minutter til drøye 23 minutter gikk de rosa jentene målløse. Heldigvis hadde Vipers Katrine Lunde i målet. Den rutinerte målvakten stoppet hele åtte forsøk før pausen, og hadde en redningsprosent tett opp imot 50. Det gjorde at CSKA kun klarte å utlikne i perioden der Vipers slet som mest offensivt.

Først og fremt må man gratulerere CSKA. De var gode i dag. Publikummet i Aquarama var helt fantastiske, og det var så gøy å spille. Dessverre strevde vi i flere faser av spillet. Vi bommet på enkle sjanser, vi fikk noen unødvendige to-minuttere, og vi fikk et rødt kort. Det gjorde det mye vanskeligere.

Det var skuffende at vi ikke vant, men jeg lover at vi kommer sterkere tilbake allerede mot Storhamar.

Karine Emilie Dahlum

Og nå var vi tilbake til kampbildet fra åpningen av kampen. Lagene fulgte hverandre som skygger inn mot pausen. Det ble gjort enkle tekniske feil i begge ender, og ingen av lagene klarte å tilrive seg det nødvendige overtaket for å skaffe seg en ledelse.

Da pausesignalet gikk sto det 11-11 i Aquarama, og spenningen var virkelig til å ta og føle på før de siste 30 minuttene. Etter pausen var det hjemmelaget som kom best i gang. Først satt Nora Mørk en av sine ni scoringer i nettet, før Vilde Jonassen fikk lov å løpe inn en ball.

Så våknet den russiske bjørnen til for alvor. Fra 15-15 gikk det kjempefort til 15-19. Bortelaget, anført av en fantastisk god Elena Mikhaylichenko, som skulle notere seg for ti scoringer i løpet av kampen, styrte alt som skjedde i Aquarama.

CSKA var det beste laget i dag, så ærlige må man være. Det er alltid skuffende å tape på hjemmebane, men i dag bommet vi på noen enkle muligheter, og vi var ikke gode nok i forsvar. Da vinner man ikke på dette nivået. CSKA Moskva var rett og slett for sterke.

Vi må omstille oss fort. Nå er det Storhamar på tirsdag før en tøff bortekamp i Ljubljana neste helg. På tross av dette resultatet har vi fortsatt en god mulighet til å avansere fra gruppespillet i Champions League.

Ole Gustav Gjekstad

Men så ble publikummet i Kristiansand servert ti surrealistiske minutter. Først fikk CSKAs Anastasia Illiariornova et rødt kort for en takling på Zsuzsanna Tomori, før Jana Knedlikova fikk et like diskutabelt rødt kort i den andre enden.

Fortsatt var det jevnt på resultattavla. Før Knedlikovas utvisning ledet CSKA med to mål på stillingen 19-21. Dessverre var det så nærme Vipers kom. Det russiske laget var disiplinerte og erfarne i sluttminuttene, og sikret seg til slutt en tremålsseier med 24-27.

Nå er det kun to dager til Storhamar kommer på besøk i Aquarama for å spille kvartfinale i NM. Billetter til den kampen får du kjøpt på vipers.woow.no

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic