Storhamar ble feid av banen i Aquarama – Vipers

Storhamar ble feid av banen i Aquarama

Kamprapport

Storhamar på besøk i Aquarama for en kvartfinalekamp i cupen. Større kan det nesten ikke bli i norsk håndball. Storhamar har visst fantastisk flott form så langt denne sesongen, og kom ubeseiret til Sørlandet.

Det var også gjestene som startet kampen best. På tross av tre redninger fra Katrine Lunde var det bortelaget som tok føringen tidlig. 1-3 var ikke det verken Vipers eller publikum i Aquarama hadde sett for seg. Ikke uventet var det trioen Guro Nestaker, Maja Jakobsen, og Anniken Obaidli som sto bak de tre scoringene.

Heldigvis er også mange av Vipers’ spillere i storform om dagen. Ei av de er Katrine Lunde. Gang på gang stoppet hun bortelagets forsøk fra alle mulige posisjoner og vinkler. Til slutt så Storhamar spillerne nesten lamslåtte ut selv på 100%-sjansene de spilte seg til. Katrine skulle stoppe smått utrolige 10 baller de første tretti minuttene.

I tillegg til Lundes storspill bak på banen vartet Vipers opp med angrepshåndball av ypperste sort, fra høyrekant til venstrekant. Vilde Jonassen scorte tre før pause, det samme gjorde Bella Gulldén og Marketa Jerabkova. Nora Mørk, Jana Knedlikova, og Ragnhild Valle Dahl satt tre baller i Storhamars mål.

Etter tapet for CSKA i helga var det et heltent Vipers-lag som gjennomførte en nærmest perfekt håndballomgang. 18-10 ledelse, og et frustrert Storhamar-lag var fasit ved halvtid. Kenneth Gabrielsen, vår tidligere trener, sa til TV2 at han rett og slett var forbannet over lagets prestasjon i den første omgangen.

Dritdeilig! Vi er i semifinalen. Ett steg nærmere Oslo Spektrum og finalen vi så gjerne vil spille i.

Vi var veldig spente før denne kampen. Storhamar har prestert bra, og vi har vært litt ujevne i prestasjonene våre. Jentene var veldig gira på å vise hva vi sto for.

Det er godt å være i gang igjen. Godt å være tilbake igjen. Jeg har slitt litt med ankelen, og jeg er utrolig glad for at den spiller på lag. Det er deilig å være her igjen.

Ragnhild Valle Dahl

Nå er det uvisst hva Gabrielsen sa til jentene sine i pausen, men det hadde ikke den ønskede effekten. Det var nemlig Vipers som satt inn omgangen tre første scoringer. 18-10 til 20-10 før omgangen hadde kommet ordentlig i gang var ikke det bortelaget hadde ønsket seg.

Og det så altså så enkelt ut for hjemmelaget i denne perioden. Storhamar-forsvaret ble revet og slitt i, og hadde sin fulle hyre med å demme opp for den rosa bølgen som skylte over dem. Det kollektive spillet Vipers viste både offensivt og defensivt var på et helt annet nivå enn det vi har sett så langt denne sesongen.

I dag syns jeg vi opererte mer som et lag. Alle spillerne var påskrudd i dag, og det hjalp oss til en fantastisk 15-målsseier. Vi spilte skikkelig bra i dag.

Alt er bra, og jeg trives så godt her. I tillegg får jeg spille mye, og det er alltid bra uansett hvor man er. Nå har Lysa kommet, og jeg tror hun kan hjelpe oss masse fremover. Det gir oss flere kort å spille på, og det gir oss mulighet til å holde flere spillere friske.

Ana Debelic

Vipers-jentene fordelte målene mellom seg. Alle utespillerne, så nær som Zsuzsanna Tomori som kun spilte forsvar, og Marta Tomac som var ubenyttet reserve, noterte seg for to eller flere scoringer. Toppscorere ble Ragnhild Valle Dahl og Bella Gulldén. Begge to med seks scoringer hver. Et uvanlig lavt tall for en Vipers’ toppscorer.

Utover i omgangen ble forspranget større og større. Ledelsen som var på 10 mål ble til 11, til 12, til 13, til 14, og til slutt til 15-målsledelse. En maktdemonstrasjon fra hjemmelaget mot Norges nest beste håndballag som nok hadde et håp om å ryste forrige sesongs Champions League-vinner.

Men det var egentlig aldri noen tvil i Aquarama. Vipers vant til slutt med sifrene 38-23, og feide parketten med bortelaget fra Hamar. Nå er Vipers kvalifisert for semifinalen i NM. Motstanderen der trekkes av NHF når alle kvartfinalekampene er spilt.