Kan Vipers ta med seg to poeng hjem fra Slovenia? – Vipers

Kan Vipers ta med seg to poeng hjem fra Slovenia?

Vipers-jentene er i Slovenia for å møte Krim Mercator i en ny tøff bortekamp i Champions League. Vertene har slitt litt i det siste, og etter tapet for Odense i forrige Champions League-runde ble hovedtrener Uros Bregar erstattet av assistenten sin Nataliya Derepasko.

Nå fikk vi en god gjennomkjøring mot Storhamar. Alle var på, og det var godt å få inn en midtspiller som styrte spillet og gav en trygghet i laget, og en bedre rytme i spillet vårt. Det var godt å se inn mot Krim-kampen. Det gav en selvtillit og en boost. I tillegg sto vi utrolig godt i forsvar, samt at Katrine og Andreas redninger gav oss muligheten til å sette fart på spillet vårt. Det er et kampforløp som passer oss godt.

Vi var litt tilbake til der vi vil være. Vi fikk kjørt trykk i spillet vårt. Det var litt bedre dynamikk i forsvarsspillet vårt, og vi flyttet oss mye raskere og mye bedre. Det lover godt inn mot helga. 

Vilde Jonassen

Krim har kun tatt to poeng så langt i gruppe B. De poengene tok det slovenske laget i borteseieren over Kastamonu Belediyesi (23-24). De andre kampene har endt med ettmålstap borte mot Sävehof (29-28), femmålstap hjemme mot Györ (26-31), ettmålstap hjemme mot Metz (28-29, og tomålstapet for Odense (26-24) i forrige runde. Disse resultatene viser at Krim fra Ljubljana er langt fra en enkel motstander.

Det kryr av kjente navn i Krims rekker: Dragana Cvijic, Andrea Lekic, Katarina Krpez-Slezak, Allison Pineau, Oceane, Sercien Ugolin, og toppscorer Tjasa Stanko er alle navn det er verdt å merke seg. I forrige kamp mot Odense var det nettopp Stanko som ble toppscorer. 7 scoringer på 12 forsøk var en okei uttelling for den 23-årige slovenske bakspilleren.

Dersom vi spiller som vi gjorde mot Storhamar tror jeg vi kan vinne, og ta med oss de to poengene hjem igjen. Det trenger vi virkelig etter tapet for CSKA. Det var ikke vår beste dag, og jeg kampen mot Krim blir bedre.

Ana Debelic
Ana Debelic og Marketa Jerabkova har funnet seg godt til rette i Vipers-trøya.
Foto: Terje Refsnes

Vipers har, som kjent, tatt fire poeng i Champions League. To seire hjemme i Aquarama mot Sävehof og Kastamonu. Tap borte mot Györ og Metz var nok ikke uventet, men tapet hjemme i Kristiansand mot CSKA forrige helg smertet nok mange Vipers-fans. Oppreisning kom dog voldsomt i tirsdagens NM-kvartfinale mot Storhamar.

Serielederen i Norge ble bokstavelig talt feid av parketten. 38-23 mot det som har vært Norges nest beste lag de siste sesongene var en maktdemonstrasjon, og det gir forhåpentligvis jentene i rosa den selvtilliten som trengs inn mot kampen i Arena Stozice.

Kampen mot Krim Mercator ser du hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat sine plattformer fra klokken 18.00 lørdag ettermiddag.