Utrolig comeback av Vipers-jentene. – Vipers

Utrolig comeback av Vipers-jentene.

Et Vipers-lag på poengjakt hadde dratt til Slovenia for å møte Krim Mercator i en tøff bortekamp i Champions League. Etter poengtapet for CSKA forrige helg, var de rosa jentene veldig sultne på å fortsette den gode formen fra midtukekampen mot Storhamar.

Krims toppscorer før denne kampen var den venstre bakspilleren Tjasa Stanko, og 23-åringen viste tidlig i kampen hvorfor hun har blitt så viktig for det slovenske storlaget. To kjappe scoringer tidlig i matchen gav vertene ledelsen 2-0.

Jentene i rosa slet voldsomt i starten av kampen. Pasningsspillet satt ikke, Krim-forsvaret sto godt opp, og skuddforsøkene ble reddet av en god Barbara Arenhart i målet. I motsatt ende av banen var det nevnte Stanko som styrte showet og både satt opp lagkamerater og omsatte muligheter i nettkjenninger.

2-0 ble til 7-3. Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en tidlig timeout der han prøvde å rette på hvordan jentenes hans fremsto. Det første forsøket hadde liten eller ingen effekt. Det var fortsatt hjemmelaget som styrte spilet i Arena Stozice

På stillingen 13-6, etter rundt 22 minutters spill tok Gjekstad en ny timeout. Nå kom Andrea Austmo Pedersen inn i målet for Katrine Lunde som hadde strevd med å finne ut av det slovenske lagets skyttere.

Dessverre for Vipers fortsatte motgangen i et par minutter til. 13-6 ble til både 14-6 og 15-6 før jentene i rosa begynte med en sluttspurt. Andrea Austmo Pedersen stoppet 50% av forsøkene etter sitt innhopp, og det gav gjestene fra Kristiansand muligheten til å knappe inn på forspranget.

Fire Vipers-scoringer på rad gav håp. Nora Mørk, Marta Tomac, Ragnhild Valle Dahl, og Vilde Jonassen satt alle ballen i nettet. Dette skjedde uten at hjemmelaget fikk ballen i nettet bak Andrea Austmo Pedersen, og stillingen var plutselig 15-10.

Rett før pause satt det slovenske laget et frikast direkte i mål, men 16-10 ved pause gav definitivt et håp om at Vipers kunne gjøre et reelt forsøk på et comeback etter hvilen. Og ordene Ole Gustav Gjekstad brukte til jentene var tydeligvis helt riktige.

Det var en vill kamp. I første omgangen så vi ut som skolejenter og skoletrenere, og vi ble spilt rett ut av hallen. Etter pausen endret alt seg. Det var vanskelig å tro på, men jentene mine gjorde en fantastisk jobb de siste tretti minuttene.

Ole Gustav Gjekstad

Denne gangen var det vår toppscorer som startet omgangen best. Nora Mørk var sentral Vipers’ tre første scoringer etter pausen. Først gikk hun på tvers av målet og skjøt tilbake der hun kom fra, før hun snappet en ball, spilte til Bella Gulldén som fant Jana Knedlikova som scorte, før Mørk selv satt en 7-meter i nettaket.

Men fortsatt hadde Krim en femmålsledelse. Da Vipers fikk 7-meteren ble også en Krim-spiller utvist, og det overtallet skulle bortelaget utnytte til fulle. Tre Vipers-scoringer på rad, og plutselig var forspranget kun tre mål.

Og like etter den første utvisningen røk Krim på enda én utvisning. Ragnhild Valle Dahl brøt gjennom midten og scorte, men hun ble tatt i skuddøyeblikket og dommerne så seg nødt til å putte to fingre i været igjen.

Førsteomgangen var skikkelig dårlig fra oss, men etter pausen gav vi alt på banen, og vi gjorde alle en kjempejobb. Jeg er veldig glad for at vi vant, og for at vi tok med oss to viktige poeng.

Ana Debelic

Det overtallet gjorde at Vipers kunne kappe enda mer inn på forspranget, og den muligheten grep bortelaget med begge hendene. To redninger fra Katrine Lunde førte til at Sunniva Næs Andersen fikk sjansen til å utlikne.

Den muligheten lot ikke venstrekanten gå fra seg. Sunniva satt ballen i nettet, og stillingen var plutselig 19-19, etter at Krim Mercator hadde ledet med ni scoringer sent i den første omgangen. Og nå så aldri bortelaget seg tilbake.

En maktdemonstrasjon etter pause gjorde at Vipers kunne gå seirende ut av kampen, og ta med seg to uhyre viktige poeng hjem på flyet til Kristiansand. Nora Mørks 11 scoringer hjalp Vipers til en 26-27 seier etter at et direkte frikast gikk i mål etter sluttsignalet hadde gått.

Nå venter Storhamar i Aquarama onsdag kveld. Billetter til den kampen sikrer du deg på vipers.woow.no

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic