Storhamar gjester Aquarama med revansjelyst. – Vipers

Storhamar gjester Aquarama med revansjelyst.

Vipers er tilbake på norsk jord etter det utrolig comebacket mot Krim i helga. Onsdag kveld venter Storhamar på nytt i Aquarama. Ei drøy uke etter nedsablingen i cupen, er det to poeng i Rema 1000-ligaen som står på spill når serielederen kommer på besøk.

Etter en litt varierende sesongstart kan forrige ukes kamp mot Storhamar, etterfulgt av nimålscomebacket mot Krim, ha vært det som kickstartet sesongen for Vipers-jentene. Nå venter fem kamper før VM-pausen i desember, og det er gode muligheter for å få med seg resultater fra alle sammen.

Først av de fem kampene er, som sagt, Storhamar. Rema 1000-ligaens eneste lag med seier i 100% av kampene sine gjester Aquarama. Det var nok en slukøret gjeng som dro hjem til Hamar etter cupkampen forrige uke, men nå har Kenneth Gabrielsen hatt en hel uke på å forberede jentene sine på ligaoppgjøret.

Kjøp billetter til kampen mot Storhamar her: vipers.woow.no

I cupkampen var det de man forventet skulle steppe opp som gjorde det for bortelaget. Guro Nestaker viste kraft og vilje i ankomsten og noterte seg for syv scoringer, og Maja Jakobsen og Anniken Obaidli fulgte nærmest Nestaker på toppscorerlista.

Vipers har i de to siste kampene vist formstigning. Spesielt Nora Mørk har tatt ansvar, og har spilt med en selvtillit og tro på seg selv vi ikke har sett i Vipers-trøya enda. I tillegg til Nora Mørk, har målvaktsspillet tatt seg opp de siste ukene. Katrine Lunde stengte buret mot Storhamar sist, og ble kåret til banens beste i Aquarama med over 70% av stemmene.

Katrine Lunde var kampens store spiller mot Storhamar forrige uke.
Foto: Terje Refsnes

Det var dog en flott fordeling av scoringene i kampen forrige tirsdag. Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med seks scoringer, fulgt av tre Vipers-jenter med fire scoringer, og tre med tre nettkjenninger. At laget har flere strenger å spille på er viktig sånn som kampprogrammet er nå.

I håndball kan alt skje, noe som viste seg på bortebane mot Krim i helga. Vipers var bak med 9 mål etter 26 minutter. Opphentingen ble ledet an av Nora Mørks 11 scoringer, men også målvaktsspillet, der både Katrine Lunde og Andrea Austmo Pedersen gjorde viktige redninger, var en viktig brikke i snuoperasjonen.