Vipers inntar tabelltoppen! – Vipers

Vipers inntar tabelltoppen!

Etter to viktige seire den siste uka, over Storhamar i NM forrige tirsdag, og opphentingen mot Krim i helga, ventet et nytt oppgjør mot Aquarama. Denne gangen hadde gjestene fra Hamar kommet til Kristiansand for å forsvare serieledelsen sin.

Det var et ganske spent Aquarama nok en gang. Etter 15-målsseieren forrige uke var det forventet en ganske annen type kamp denne gangen. Kenneth Gabrielsen hadde fått ei hel uke på å klargjøre laget sitt for kamp, og hjemmepublikummet fryktet nok reaksjonen fra de gulkledde.

I den første omgangen så det dog ikke ut til at det var noe som helst å frykte. Allerede etter drøye syv minutter var Gabrielsen nødt til å ta en timeout. Da ledet hjemmelaget 5-2 og så ut til å ha full kontroll på kampen.

Og gledelig for Ole Gustav Gjekstad og Vipers-leiren, var det fem forskjellige målscorere. Ragnhild Valle Dahl, Nora Mørk, Ana Debelic, Vilde Jonassen, og Bella Gulldén satt alle ballen i nettet bak Stine Lidén.

I motsatt ende var Katrine Lunde nok en gang i det umulige hjørnet. Vipers sisteskanse stoppet intet mindre enn 9 baller i den første omgangen, noe som igjen gav en redningsprosent tett opp under 50, akkurat som mot Storhamar for en drøy uke siden.

Det ble en fysisk tøff kamp mot Storhamar.

Lundes redninger gav Vipers muligheten til å dra fra bortelaget, og det var en mulighet jentene i rosa grep med begge hender. Tremålsledelsen tidlig i omgangen økte jevnt og trutt. Det ble ikke like bra som ved halvtid forrige uke, men det var slettes ikke langt unna.

18-10 ledet Vipers etter 30 minutter i cupkampen. 17-10 sto det på lystavla i Aquarama da lagene gikk til pause i kveldens seriekamp. Gledelig for alle med et hjerte for Vipers var at Marta Tomac returnerte for fullt etter koronasykdommen. Marta noterte seg for tre scoringer før pause, og var med det lagets toppscorer ved halvtid.

Etter hvilen var det hjemmelaget som kom best i gang igjen, og det var kantspillerne som startet ballet. Først rullet Vipers opp mot Vilde Jonassen på venstrekanten, før de bare sekunder etter fant Jana Knedlikova på motsatt flanke. 19-10 nesten før spillerne hadde kommet seg ut av garderoben.

Nå var det dog bortelagets tur. Først fant de sin egen kantspiller i Emilie Hovden, før de fant Ane Høgseth på linja, og til slutt dro Anniken Obaidli seg gjennom midten. Tre på rad for bortelaget, og forspranget var nede i seks mål.

Men varsellampene blinket ikke nevneverdig av den grunn. Riktignok så Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en timeout etter at bortelagets Betina Riegelhuth hadde redusert forspranget til seks mål igjen. Nå handlet alt om å kontrollere kampen for jentene kledd i rosa.

Med Katrine Lunde i målet, og spesielt Vilde Jonassen og Nora Mørk fremover på banen, var det herifra og ut egentlig ingen tvil. De to poengene skulle bli igjen i Kristiansand og i Aquarama.

Til slutt var det nettopp Vilde Jonassen som ble Vipers’ toppscorer med sine seks mål. Publikum i Aquarama kåret også Vilde til Vipers’ beste spiller. Venstrekanten viser storform inn mot landslagsuttaket før VM i Spania.

Storhamar ble nok en gang sendt hjem til Hedmarken med et bittert tap. 33-27 ble stillingen til slutt, og Vipers inntar med det tabelltoppen i Rema 1000-ligaen, ett poeng foran nettopp Storhamar.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic