Neglebiter i Åsenhallen – Vipers

Neglebiter i Åsenhallen

Kamprapport

De to kampene mot Storhamar viste at Vipers på dette tidspunktet i sesongen er ett hakk eller to bedre enn laget som har vært nærmest de siste sesongene. I dag hadde de rosakledte tatt turen vestover for å møte Sola i Åsenhallen. Sola, som virkelig har meldt seg inn i diskusjon om å være ett av Norges beste lag.

Men det var bortelaget som startet best. Andrea Austmo Pedersen hadde bestemt seg for å stenge igjen buret, og det skulle gå over åtte minutter før hjemmelaget fikk nettkjenning. Da hadde både Jana Knedlikova, Nora Mørk, og Zsuzsanna Tomori satt ballen i nettet bak Solas sisteskanse, Tonje Haug Lerstad. I tillegg til Austmo Pedersens fire redninger. 1-3 før ti minutter spilt var en drømmeåpning for Ole Gustav Gjekstad og Vipers.

Og nå så det virkelig lyst ut for gjestene fra Kristiansand. Austmo Pedersen stoppet et par Sola-forsøk til, og Vipers’ ledelse var plutselig på fire mål. Men så våknet Steffen Stegaviks jenter med Kristina Novak i spissen.

Fra firemålsledelse på 3-7 til utlikning på 7-7 gikk det så fort at man knapt rakk å tenke seg om. Både nevnte Novak, Camilla Herrem, Live Rushfeldt Deila, og Maja Magnussen satt ballen i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. Nå var det Ole Gustav Gjekstads tur til å ta en timeout.

Vipers-treneren fikk nok ikke den responsen han hadde ønsket seg, for nå fulgte lagene hverandre tett. Bortelaget ledet, så ledet plutselig Sola med to, før Vipers satt inn de to siste scoringene før pause. Ragnhild Valle Dahl satt én av sine fire scoringer, og Nora Mørk omsatt et straffekast i scoring.

12-12 til pause mot laget som ligger på 2. plass i Rema 1000-ligaen var nok ikke det resultatet Vipers og Gjekstad hadde sett for seg på forhånd, og sjefens pauseprat var nødt til å frembringe en reaksjon fra Vipers-spillerne.

Ragnhild Valle Dahl ble Vipers’ toppscorer med 8 mål.

Etter hvilen var det igjen Vipers som kom best i gang. Tre scoringer uten motsvar fra Mørk, Jerabkova og Valle Dahl, gav en tidlig 12-15 ledelse til Gjekstads jenter. Og igjen så det ut som om bortelaget hadde full kontroll, akkurat som i starten av den første omgangen.

Men Steffen Stegaviks jenter ville det annerledes. Spesielt Kristina Novak og målvakt Tonje Lerstad viste flotte takter i Åsenhallen. Novak med sine 7 scoringer fra bak i banen, og Tonje Lerstad som gjorde livet surt for Vipers-jentene med gode redninger gang etter gang.

Ledelsen ble sakte, men sikkert, spist opp da Vipers-angrepet mistet litt av dynamikken og tempoet sitt. Hjemmelagets forsvar var aggressive og offensive i spillet sitt, og gjorde livet skikkelig surt for Vipers-jentene.

På stillingen 20-22, etter at Camilla Herrem hadde satt ballen i nettet etter å ha løpt en overgang, tok Ole Gustav Gjekstad timeout. Da var det drøye seks minutter igjen å spille, og kampen levde i aller høyeste grad. Gjekstad satt opp spillet han ville se de siste minuttene, og gav jentene sine alle muligheter til å ta med hjem seieren.

Jeg klarte å karre meg til et spillemål de siste ti sekundene, og det var deilig etter kun å ha fått uttelling på straffer. Vi visste at dette kom til å bli en tøff kamp, som vi har hatt mange av på rad nå, og det er aldri lett å komme hit til Sola. Jeg syns de er et godt lag, kanskje til og med hakket bedre enn Storhamar, og jeg er veldig fornøyd med at vi fikk med oss begge poengene hjem til Kristiansand.

Nora Mørk til direktesport.no etter kampen.

Uheldigvis for bortelaget hadde Sola fortsatt krefter igjen. Scoringer av Kristina Novak, Angunn Gudmestad og til slutt Thale Rushfeldt Deila gjorde at hjemmelaget kunne utlikne. 23-23 med ett minutt og syv sekunder igjen. Nå hastet det om Vipers skulle kapitalisere på at Storhamar tapte for Romerike Ravens tidligere på kvelden.

Gjekstad tok en ny timeout, og gav de siste instruksene til de rosakledte. Og hvilken avslutning det ble på kampen. Et langt Vipers-angrep der de stanget mot Sola-forsvaret uten å få hull på hjemmelaget så ut til å renne ut i sanden, men så fikk Nora Mørk ballen.

Mørk fintet bort to-tre Sola-spillere og fant en åpning som gav henne muligheten til å sette ballen ned til høyre for Tonje Haug Lerstad. 23-24 med syv sekunder igjen i Åsenhallen. Nå var det Steffen Stegaviks tur til å prøve å redde ett poeng.

Stegavik, som Gjekstad, gav en detaljert timeout, og prøvde å tegne opp et angrepsmønster som skulle sikre scoring. Heldigvis for Vipers, og uheldigvis for et veldig friskt hjemmelag, klarte de besøkende fra Kristiansand å stå imot forsøket. Da sluttsignalet gikk var det en lettet Vipers-gjeng som kunne se at det fortsatt sto 23-24 på lystavla.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic