Tar Vipers seg til sin femte strake NM-finale? – Vipers

Tar Vipers seg til sin femte strake NM-finale?

Når Fana kommer på besøk i Aquarama onsdag kveld er det store ting i potten. Dette er siste hinder på veien mot NM-finalen i Oslo Spektrum, og om Vipers klarer å slå Fana tar jentene i rosa seg til lagets femte cupfinale på rad.

Får vi se slike jubelscener denne sesongen også? Fana er siste hinder på veien mot Oslo Spektrum
Foto: Terje Refsnes

Veien til semifinalen har gitt korte reiser og solide seire i alle kampene. Det begynte med at Grane Arendal ble slått på bortebane i Vipers’ første NM-kamp for sesongen, deretter ble Larvik beseiret i nok en bortekamp, før Storhamar ble slått i Aquarama for et par uker siden.

Jeg har spilt i alle fire cupfinalene vi har vært i, og det vil bety mye å nå en femte. Vi skal være det beste laget i Norge, og dette er en tittel vi vil kjempe for å beholde.

Vilde Jonassen

Fanas vei har vært én kamp lengre. De kom inn i turneringen i runde 2, og startet med å slå Sotra på bortebane, deretter var det Åsane som led samme skjebne, før turen gikk til Skien for å møte Gjerpen i åttedelsfinalen. Etter de tre seirene var det Sola som sto på motsatt banehalvdel hjemme i Fana Arena, og også den kampen vant bergenslaget greit.

Jeg har spilt tre cupfinaler tidligere og vunnet alle tre, to ganger med Byåsen og to ganger med Aker. De har alle vært i NM20, så dette blir min første mulighet til å spille cupfinale i senior-NM. 

Å spille cupfinale er utrolig morsomt og det hadde vært veldig gøy å få spille i Oslo Spektrum med Vipers! Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å realisere drømmen og målet om å nå Spektrum og vinne NM!

Tuva Ulsaker Høve

Etter uavgjortkampen i serien er det nok et revansjelysten Vipers som tar imot jentene fra Bergen med Christine Karlsen Alver i spissen. Den unge bakspilleren er lagets talisman, og er nok den som vies størst oppmerksomhet på forhånd. Alver er dog ikke toppscorer i NM for Fana. Den tittelen er det Maren Langø og Nora Hagerup som deler på 20 scorede mål, like mange som vår egen Ragnhild Valle Dahl (Valle Dahl har dog spilt én kamp mindre enn Fana-spillerne).

Billetter til kampen mot Fana kjøper du på www.vipers.woow.no. Har du ikke mulighet til å møte opp i Aquarama blir kampen vist gratis på www.handballtv.com fra klokken 19.00