Vipers er i NM-finale igjen! – Vipers

Vipers er i NM-finale igjen!

Kamprapport

Å ta seg til sin femte cupfinale på rad var det som var i potten for Vipers i kveldens kamp mot Fana. Bergenslaget tok som kjent ett poeng fra Vipers i serieoppgjøret tidligere i år, og det var revansjelystne Vipers-jenter som var på parketten i Aquarama.

Og hjemmelaget avgjorde nesten kampen allerede i åpningsminuttene. Jentene i rosa hadde satt fire baller i nettet omtrent før Fana hadde kommet seg ut av garderoben. I tillegg til to scoringer av Nora Mørk fant både Bella Gulldén og Vilde Jonassen nettmaskene.

Og, som i de seneste kampene, hadde Vipers en målvakt i verdensklasse. Katrine Lunde stoppet to tidlige forsøk fra Fana-spillerne, og gjorde med det livet surt for bergenserne allerede fra start. Men verken Lunde eller resten av Vipers-jentene var fornøyd med det.

For min egen del syns jeg det var greit. Det var en god kamp, og jeg syns laget starter veldig bra også, og har full kontroll, men når man slipper seg ned som vi gjør i 2. omgang er Fana et bra lag. Det viser de når de får sjansen.

Det blir veldig gøy å spille cupfinale igjen. Det hadde rett og slett vært en nedtur dersom vi ikke hadde klart å kvalifisere oss for den. Jeg er veldig stolt over å komme dit igjen.

Katrine Lunde

Etter ti minutter så Erlend Lyssand, Fanas trener, seg nødt til å ta en timeout. Da ledet hjemmelaget 9-3, og gjestene fra Bergen trengte virkelig en peptalk. Men Ole Gustav Gjekstad hadde sagt noen velvalgte ord til jentene sine også, for forspranget ble ikke noe mindre selv etter timeouten.

Faktisk økte forspranget utover i omgangen. Ved flere anledninger ledet Vipers med 10 mål, og det så mørkt ut for NM-avansement for bortelaget. Nora Mørk og Vilde Jonassen var i kjempehumør, og satt inn henholdsvis fem og fire mål før hvilen.

Mot slutten av omgangen våknet Christine Karlsen Alver litt til live. Med hjelp av hennes tre scoringer og to assists de siste minuttene krympet forspranget til syv mål på stillingen 20-13. I tillegg til Alvers fem scoringer før pause, var det Sara Berg som viste seg mest frem. Venstrekanten noterte seg for tre nettkjenninger.

Nora Mørk viste seg nok en gang fra sin beste side, og sto for ti av Vipers’ scoringer.

Til slutt gikk Vipers til pausen med en åttemålsledelse. Marta Tomac satte inn omgangens siste mål på flott vis, og sikret med det 21-13 ledelse til pause for vertene. Etter pausen skulle også det meste handle om hjemmelaget, både på godt og på vondt.

Fana kom ut fra garderoben og hadde gjort noen endringer i spillet sitt. Mest markant var overgangen til å spille med én ekstra utespiller, og Vipers slet til tider med å demme opp for de syv Fana-spillerne som angrep.

Det var nok ingen i Aquarama som trodde at det skulle bli spennende selv om Fana reduserte både én, to og tre ganger, men plutselig hadde forspranget, som var på 10 mål i den første omgangen, blitt redusert til en firemålsledelse. Nå blinket varsellampene både på benken, på banen, og på tribunen.

Man har nesten blitt vant til at Christine Karlsen Alver gjør gode kamper, men de ti scoringene hun noterte seg for i dag, i tillegg til flere fremragende pasninger (spesielt til Sara Berg på venstrekanten) var imponerende. Alvers prestasjon, sammen med lagvenninnene sine, plasserte Fana på skuddhold av Vipers.

Heldigvis for Ole Gustav Gjekstad og Vipers-fansen har klubben både Nora Mørk og Katrine Lunde. Mørk, som Alver, noterte seg for ti scoringer, mens Katrine Lunde kom inn på banen igjen etter halvspilt andre omgang og stoppet flere viktige baller. Etter kampen var sjefen full av lovord om to av sine mest meriterte spillere, mens han var mindre imponerte over andres innsats:

Det begynner bra. Angreps- og forsvarsmessig er vi bra i førsteomgang, selv om returløpene er elendige. Jeg syns i for stor grad at det er noen enkeltspillere som må bære for mye av lasset. Det er for mange enkeltspillere som er for sløve i tilnærminga til kamp både på banen og på benken. Jeg syns det er veldig dårlig at vi slipper Fana tilbake i kampen.

Det er rart at Katrine og Nora, som er to av de mest meriterte vi har, er de som virker ivrigst på å holde kvaliteten hele tida, mens andre slipper seg ned. Det syns jeg er rart. Vi må ha syv gode spillere på banen til enhver tid, og det syns jeg ikke vi har i dag. Det virker som om folk er fornøyd med å være nesten gode nok.

Ole Gustav Gjekstad

Mot slutten av omgangen tok de rosakledte tak i kampen igjen, og avgjorde kampen for godt. Til slutt ble det en syvmålsseier for vertene, og med det kvalifiserte Vipers seg til sin femte strake NM-finale. I den finalen venter Molde, og kampen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve

Linjespiller: Ana Debelic