Kan Vipers ta to viktige poeng i Danmark? – Vipers

Kan Vipers ta to viktige poeng i Danmark?

En ny bortekamp i Champions League står for tur. Vipers-jentene, en gruppe med Vipers-supportere, og en stor delegasjon av samarbeidspartnere, har alle tatt turen til Odense i Danmark. Der venter nettopp Odense på motsatt banehalvdel i en viktig kamp for Vipers Kristiansand.

Som de fleste husker møtte Vipers det danske laget i fjorårets Champions League også. Den gangen i en playoff etter gruppepspillet. Begge kampene ble spilt i Danmark på grunn av koronasituasjonen i Norge, og Vipers gikk seirende ut av dobbelmøte med sifrene 65-22.

Katrine Lunde har vist storform de siste kampene.
Foto: Daniel Jacobsen / Lanterne.no

Odense har hatt en bra turnering så langt. Åtte poeng er fasit etter de første seks kampene. Oppskriftsmessig har Kastamonu, Sävehof og Krim blitt slått, samt at CSKA ble slått med hele syv mål borte i Moskva. De to tapene har begge kommet hjemme i Sydbank Arena. Både Metz og Györ ble for sterke.

Våre rosa jenter ligger så langt på fjerdeplass i Gruppe B. To poeng bak Odense på plassen foran. Etter noen varierende prestasjoner og resultater viste Vipers-jentene karakter i forrige Champions League-kamp. Opphenting mot Krim var av det ekstraordinære slaget. En seier i Danmark i morgen ettermiddag ville hatt stor betydning i jakten på tredjeplassen i gruppa.

Det er mange spillere i den danske troppen man umiddelbart drar kjensel på. Kanskje først og fremst i form av de to norske innslagene; Malene Aambakk og Maren Aardahl. Aardahl, som er linjespiller, ble som kjent tatt ut i den norske VM-troppen tidligere denne uka.

Ole Gustav Gjekstad var, til tross for seieren over Fana, kritisk til enkelte av jentenes innsats i den kampen.
Foto: Daniel Jacobsen / Lanterne.no

I tillegg til de to norske kan vi nevne Mia Rej, Lois Abbingh, Mie Højlund, og toppscorer Dione Housheer. Den unge nederlandske høyrebacken kom til Odense før denne sesongen, og har vært en umiddelbar suksess. 

Vipers er inne i en god periode resultatmessig. Etter seieren over Krim i Ljubljana har Storhamar blitt slått to ganger i Aquarama, Sola har blitt slått på bortebane, og sist ble Fana slått i semifinalen i NM. Ole Gustav Gjekstad var noe kritisk til egne spillere etter den siste kampen, men vi satser på at sjefen er mer fornøyd etter kampen søndag ettermiddag.

Dersom du ikke har tatt turen til Danmark kan du se kampen mot Odense hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat sine platformer fra klokken 16.00 søndag 14.11.