Viktig borteseier i Danmark – Vipers

Viktig borteseier i Danmark

Det var en stor delegasjon fra Kristiansand som hadde tatt turen til Odense for å se Vipers-jentene i tøff bortekamp i Champions League. Både supportere og samarbeidspartnere lagde stor stemning på tribunen bak det ene målet i Sydbank Arena. Det smittet over på spillerne i den første omgangen.

Selv om Odense kom best i gang, med en scoring fra den sterke strekspilleren Rikke Iversen, var det Vipers som skulle tilrive seg initiativet i kampen. En våken Nora Mørk, spesielt i det offensive spillet, en skuddsikker Ana Debelic på linja, og en god Katrine Lunde i målet bidro alle stort i den første omgangen.

Mørk var en konstant trussel fremover, og de gangene hun ikke skjøt selv fant hun enten Debelic på linja eller Jana Knedlikova på høyrekanten. Tre scoringer ble det før pause på Vipers’ aller største stjerne. Debelic gjorde kanskje sin beste omgang i Vipers-trøya. Fem scoringer på fem forsøk var kjærkomment for et Vipers-lag som har slitt litt på linja denne sesongen.

Bak i banen var Katrine Lunde, nesten som vanlig, i storform. Syv redninger på den offisielle statistikken gav en redningsprosent på 32%. Og når man vet at den statistikken ikke teller med redninger som går tilbake til Odense i form av innkast eller returer, sier det sitt om Lundes første omgang.

Ved hjelp av dette tok Vipers en ganske tidlig tomålsledelse. Etter 19 minutter tok Odenses trener, Ulrik Kirkely, en timeout. Da ledet Vipers med tre mål på 9-12, og så ut til å ha god kontroll på kampen. På tross av et par to minutter sent i omgangen klarte Vipers å beholde ledelsen sin.

15 sekunder før omgangen var ferdig kontret Jana Knedlikova inn en scoring. Da ledet Vipers 14-17, og det så ut som om bortelaget skulle ta med seg en tremålsledelse inn i garderoben. Dessverre for jentene i rosa fant Trine Knudsen en åpning rett før pausesignalet gikk, og fastsatt med det pauseresultatet til 15-17 etter en god omgang av Vipers.

Etter hvilen var det danskene som kom best i gang. Bella Gulldén gav Vipers en tidlig tremålsledelse, men kjappe scoringer av Mia Rej og Louis Abbingh gjorde at gjestene fra Kristiansand kun ledet med ett mål på 17-18. Men så avgjorde i praksis Vilde Jonassen og Katrine Lunde kampen.

Det er vanskelig å peke på én ting, men vi hadde kanskje litt flere spillere og hadde muligheten til å bytte mer. Det gav oss kanskje muligheten til å spille med litt høyere tempo gjennom hele kampen. Jeg er veldig fornøyd med at vi vant.

Kampen i Aquarama blir minst like tøff. Begge lag har ting de vil endre og gjerne gjøre bedre, så vi må være på vårt beste igjen dersom vi skal klare å ta begge poengene der også.

Katrine Lunde

Lynvingen vår opererte først som bakspiller. Et skudd fra venstre bakspillerposisjon snek seg inn på innsiden av Martina Thorn, før Jonassen kontret inn to scoringer med kun sekunders mellomrom. 17-21 til Vipers og firemålsledelse etter seks minutter av den andre omgangen.

Nå tok Kirkely en ny timeout, men det var Vipers som dro mest nytte av den. Katrine Lunde reddet to på rad, før Nora Mørk plasserte to baller i Odenses mål. 17-23 og seksmålsledelse. Skulle de to poengene bli med hjem i bagasjen til Kristiansand?

Ana Debelic gjorde sin beste kamp i Vipers-trøya, og noterte seg for syv mål på syv forsøk.

Svaret på det så definitivt ut til å bli ja. Vipers gjorde en av sine beste angrepskamper så langt denne sesongen, og hurtigheten, presisjonen, og flyten i angrepsspillet gjorde det veldig vanskelig for Odense å holde tritt.

Også bak på banen var det Vipers som viste muskler. Katrine Lunde fortsatte storspillet fra den første omgangen, og hadde noen fantomredninger som kunne ha tatt motet fra hvem som helst. I tillegg til Lundes storspill sto midtforsvaret godt opp mot Odenses gode skyttere.

Det gjorde at ledelsen holdt seg på mellom fire og seks mål, og Vipers-jentene hadde full kontroll. 19 sekunder før fulltid tok Ole Gustav Gjekstad sin siste timeout, og her satt han opp et mønsterangrep for å sette spikeren i kista.

Jeg er veldig fornøyd. Vi er veldig fornøyde. Vi møtte et bra lag, som har vært veldig sterke denne sesongen. Vi forventet at det skulle bli en tøff kamp, og det ble det definitivt. Jeg er veldig glad for at vi vant, og jeg er stolt av jentene som kjempet hardt hele kampen

Det er ikke et uttalt mål for oss å vinne Champions League, og vi er ikke favoritter akkurat som vi ikke var favoritter forrige sesong. Vi føler ikke at vi har noe som helst å forsvare i den grad. Vårt første mål er å komme oss ut av denne tøffe gruppa og inn i en playoff. Når vi er der, kan alt skje.

Ole Gustav Gjekstad

Angrepet startet med at Jana Knedlikova løp en overgang og slapp ballen til Bella Gulldén. Gulldén fant Sunniva Næs Andersen på kanten. Andersen satset innover som om hun skulle avslutte selv, men istedenfor slapp hun ballen til Jana Knedlikova som hadde fortsatt løpet sitt og kom flyvende gjennom målgården. Det var en perfekt måte å sikre 27-32 seieren på.

Nå venter to kamper i Aquarama før jentene tar VM-pause. Billetter til både kampen mot Aker og til returoppgjøret mot Odense neste helg kjøper du i Vipers sin app, eller på www.vipers.wow.no

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic