Odense kommer til Aquarma i årets siste hjemmekamp, kommer du? – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Odense kommer til Aquarma i årets siste hjemmekamp, kommer du?

Etter en uke som har gått helt etter planen for Vipers og Ole Gustav Gjekstad venter årets siste kamp når Odense gjester Aquarama. Det er nok et revansjesugent dansk lag som tar turen over Skagerrak for å prøve seg på de regjerende mesterne.

Overfarten for de danske mesterne ble ikke helt som ønsket. Color Line slet med tidsskjemaet i vinden fredag morgen, så Odense måtte ta luftveien i stedet for sjøveien til Kristiansand. Det er nok ikke noe som plager de danske jentene nevneverdig, men det er aldri gøy å få forsinkelser og forstyrrelser i et tett tidsskjema.

I midtuka fikk de oransje revene besøk av tabelljumbo Holstebro, og med seier der ville Odense ha spilt hele første halvdel av sesongen uten å avgi poeng i hjemlig serie. Det gikk som det måtte. Holstebro ble sendt hjem med halen mellom beina, og sifrene 34-19 i bagasjen.

Det digitale programmet til kampen finner du her

Mot Vipers forrige helg slet danskene med å få i gang kantspillet sitt. Mot Holstebro var det ingen slike problemer. De to nederlandske kantspillerne, Bo van Wetering og Kelly Vollebregt, viste seg fra sin beste side, og noterte seg for henholdsvis seks og åtte scoringer. Vollebregts åtte mål var flest for Odense denne kvelden.

I Aquarama fikk Ole Gustav Gjekstad det som han ville. Han fikk fordelt spilletiden godt på laget, og fikk i tillegg hvile både Nora Mørk, Katrine Lunde og Bella Gulldén stort sett hele kampen. Da Aker i tillegg ble feid av parketten var det en perfekt oppladning for jentene i rosa.

Karine Emilie Dahlum viste seg virkelig frem mot Aker onsdag kveld. Her fra en kamp mot Byåsen tidligere i år.
Foto: Terje Refsnes

Den store spilleren offensivt for Vipers mot Aker var Karine Emilie Dahlum. Ungjenta noterte seg for 10 scoringer fra høyre backposisjon. Etter kampen fortalte Dahlum at hun hadde fokusert på å slippe seg løs, og å bidra med de tingene hun kan. Om lørdagens kamp hadde hun følgende å si:

Jeg tror det blir en tøff kamp. Det var en tøff kamp forrige helg, og vi hadde ikke vunnet om ikke alle var påskrudd fra start og gjennom alle 60 minuttene. Det må skje til helga også, og det håper jeg vi klarer å gjenskape.

I motsatt ende kom Evelina Eriksson inn i buret med omtrent 20 minutter igjen å spille mot Aker. Svensken stengte fullstendig igjen, og viste at Vipers denne sesongen har tre ekstremt habile målvakter. Om Odense hadde hun dette å si:

Jeg tror det er en gjeng revansjesugne dansker. Men vi har vist at vi kan prestere, og vi er veldig fornøyde med den kampen vi spilte i Danmark, selv om vi har mer å gå på. Vi skal vise at det ikke er enkelt å komme til Aquarama å få med seg poeng.

Status i Champions League nå er at Vipers ligger på 4. plass i gruppe B med 8 poeng. Det er like mange som Odense, men de rosa er foran på målforskjell. På plassen foran ligger CSKA med sine 9 poeng. Ubeseirede Györ topper gruppa med 14 poeng etter å ha vunnet alle sine kamper. Metz ligger på 2. plass med 10 poeng.

GROUP BGPWDLGOALSDIFFPTS
1. Györi Audi ETO KC7700240 : 1716914
2. Metz Handball7502193 : 1801310
3. CSKA7412186 : 18429
4. Vipers Kristiansand7403203 : 188158
5. Odense Håndbold7403196 : 19158
6. IK Sävehof7205188 : 226-384
7. Krim Mercator Ljubljana7115177 : 186-93
8. Kastamonu Belediyesi GSK7007166 : 223-570
Kilde: https://ehfcl.eurohandball.com/women/2021-22/standings/#group-phase

Billettene til kampen mot Odense går unna, men det er fortsatt mulig å sikre seg en plass i Aquarama til årets siste kamp. Vi håper du kjøper billettene dine på vipers.woow.no, og kommer for å støtte jentene mot to uhyre viktige Champions League-poeng.

Dersom du mot all formodning ikke kommer i Aquarama vil kampen bli vist på Viasat sine platformer fra klokken 18.00