Festaften i Aquarama – Vipers

Festaften i Aquarama

I et tilnærmet utsolgt Aquarama skulle Vipers og Odense kjempe om 2021s siste Champions League-poeng. De danske mesterne var revansjesugne etter forrige helgs femmålstap på hjemmebane, og det var ventet at Vipers ville få det tøffere denne lørdagen.

De første minuttene pekte dog mot noe annet. Ana Debelic, som viste at storformen er i anmarsj med syv scoringer forrige helg, åpnet ballet igjen. Den kroatiske linjespilleren var den som satt Vipers’ to første scoringer i Odenses mål. Da Bella Gulldén fintet bort Odense-forsvaret ledet Vipers 3-1, og publikum hadde vært vitne til opptakten på et fyrverkeri av en førsteomgang.

For det var to lag som slet med forsvarsspillet før hvilen. Etter 10.39 tok Odenses trener, Ulrik Kirkely, en timeout. Da ledet Vipers 9-6. 15 scoringer på drøye ti minutter var så hyppig at man måtte finne skjemaet til 90 mål i løpet av 60 minutter.

Katrine Lunde var nok en gang i det umulige slaget.

At Vipers ledet med tre mål, var noe hjemmepublikummet satt pris på. Stemningen i Aquarama var tilnærmet elektrisk. Da Marketa Jerabkova, som gjorde én av sine beste kamper i Vipers’ trøya, lagg på til 12-8 og firemålsledelse løftet taket seg noen centimeter.

Men så begynte noen kaotiske minutter. Først stoppet Nora Mørk Freja Cohrt på ulovlig vis og pådro seg både en 2 minutter, og Odense fikk en 7 meter. Den var det Lois Abbingh som fikk ansvaret for. Den nederlandske stjernen var uheldig og traff Katrine Lunde i hodet. De rumenske dommerne snakket med sin svenske delegat, og dro det røde kortet opp av lomma til Odense-spilleren.

Dette tente noe i gjestene fra andre siden av Skagerrak. Fra firemålsledelse til Vipers spilte man plutselig om utlikning. Mie Højlund var den som omsatte danskenes siste angrep før pausen i scoring. Vipers hadde tid til ett angrep til, og da ting stokket seg og så ut til å renne ut i sanden, dukket vår største stjerne opp.

Nora Mørk sto på 8 meter og sendte en underarm i målet bak en ellers god Althea Reinhardt. Det gav Vipers en 17-16 ledelse etter halvspilt Champions League-kamp. Etter pausen fortsatte nervebiteren i Aquarama for full musikk.

Bakerst på banen har Vipers Katrine Lunde, og målvakten stoppet to Odense-forsøk tidlig, og nettopp det skulle være et frempek på det som skulle skje utover i omgangen. I motsatt ende var det Vilde Jonassen som åpnet ballet for vertene.

Lynvingen vår fikk en smart pasning fra Bella Gulldén, og stupte på utsiden av det danske forsvaret. Jonassen gav dermed hjemmelaget tomålsledelse igjen. Ledelsen ble dog snart halvert igjen. Rikke Iversen, den sterke linjespilleren, var et konstant uromoment, og hennes scoring til 18-17 var kveldens hardest skudd.

Å slå Odense er bra for oss, naturligvis. De er et bra lag, og en veldig tøff motstander. Til tross for at vi gjorde litt rare ting innimellom, er jeg veldig fornøyd med både seieren og de to poengene. Nå har vi et veldig godt utgangspunkt for det som skal skje etter jul i Champions League.

Ole Gustav Gjekstad

Nå skulle lagene følge hverandre tett i en periode Odense iverksatte «7-6»-spillet sitt for å gjøre livet enda vanskeligere for Vipers’ forsvaret. Det gav Vipers noen enkle scoringer i åpent mål, men hjemmelaget slet samtidig med å demme opp for den ekstra spilleren i danskenes angrep.

Dette skulle vare helt frem til 23-22. Igjen var det Iversen som satt ballen i mål for de oransjekledte gjestene, før Bella Gulldén gav hjemmelaget tomålsledelse da hun satt ballen i det tomme buret. Og nå takket endelig, i hvert fall for publikum i Aquarama, hjemmelaget for følge.

Jeg tror vi alle er kjempefornøyd med seieren, og at vi tar to poeng. Egentlig er vi fornøyd med flrste halvdel av sesongen sett under ett. Det har vært oppturer og nedturer, men disse fire poengene vi har tatt mot Odense hjelper oss skikkelig. Nå gleder vi oss til et lite avbrekk før vi returnerer for andre halvdel av sesongen.

Ragnhild Valle Dahl

Nevnte Katrine Lunde satt i gang med storspillet fra forrige helg, og på de siste 15 minuttene stoppet sisteskansen seks av gjestenes forsøk. Det gjorde at Vipers kunne opparbeide seg en ledelse, og da Ole Gustav Gjekstad tok kampens siste timeout med knappe seks minutter igjen å spille ledet Vipers med fem mål på stillingen 29-24.

Den ledelsen gav naturligvis ikke jentene i rosa fra seg. Da sluttsignalet gikk i Aquarama kunne de nesten 1500 fremmøtte juble for en 31-27 seier, og Vipers-jentene kan ta juleferie godt plassert i Champions Leagues gruppe B.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic