Vipers-jenter i aksjon i VM i Spania. – Vipers

Vipers-jenter i aksjon i VM i Spania.

I morgen starter årets høydepunkt for mange håndballsupportere. Det tradisjonelle desember-mesterskapet kastes i gang i Spania, og denne gangen kjemper lagene om å kunne smykke seg med tittelen verdensmester.

For første gang er det 32 lag med i mesterskapet, mens det i tidligere utgaver kun har vært 24 lag. Det gir noen litt spesielle oppgjør, men det er litt av sjarmen i et verdensmesterskap. Men mer om det senere.

Vipers har med fem spillere i VM. To representerer Norge, to representerer Tsjekkia, mens vi har ei jente som skal forsvare Kroatias ære. 

Vi begynner med Norge. Som de fleste vet ble Nora Mørk og Katrine Lunde tatt ut i den norske troppen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde muligheten til å ta ut flere Vipers-jenter, men denne gangen var det “kun” Nora og Katrine som fikk muligheten.

Uansett hvilket mesterskap Norge møter opp i vil de alltid være en av forhåndsfavorittene, og naturligvis er de det denne gangen også. Med et mannskap som har dobbeldekning av store navn i nesten alle posisjoner er noe annet enn medalje sett på et nederlag for det kravstore norske publikummet.

Norges åpner VM mot Kazakhstan fredag 3. desember. De norske jentene er naturligvis storfavoritter mot førstereisjentene fra Asia. Laget har vært kvalifisert til de to siste verdensmesterskapene, men har blitt nummer 22 av 24 lag i begge forsøkene. Deres beste resultat i VM-sammenheng kom i 2007 da de ble nummer 18.

Jana Knedlikova og Marketa Jerabkova skal også spille VM. I et ungt tsjekkisk mannskap er våre to de som har flest nettkjenninger for Jan Basnys landslag.

Der de norske jentene har meget overkommelig motstand i første runde har Tsjekkia fått vanskeligere motstand.. Tyskland står på motsatt banehalvdel torsdag 2. Desember. Et tysk lag som ble nummer 8 i forrige VM, og nummer 7 i forrige EM.

Tsjekkia på sin side kvalifiserte seg ikke til forrige VM, og det er nok en gjeng tsjekkiske jenter, anført av Jana og Marketa, som vil vise seg fra sin aller beste side.

Den siste Vipers-spilleren som ble tatt ut til VM var Ana Debelic som skal representere Kroatia. Linjespilleren vår, som ble kåret til EMs beste linjespiller i fjorårets mesterskap, har vist fin form i det siste, og det blir spennende å se hva Ana kan levere i Spania denne desember-måneden.

Kroatia begynner også VM mot en tøff motstander. Brasil er nøtten som skal knekkes torsdag 2. desember. Dette er faktisk Kroatias første verdensmesterskap siden 2011, da de kom til kvartfinalen.

Med tanke på prestasjonen i EM2020 blir det meget spennende å følge Ana og de andre kroatiske jentene. Bronsemedaljen fra i fjor blir kanskje tøff å følge opp, men det er et potensiale i laget som det blir spennende å se om de får utnyttet maksimalt.

Alle kampene i VM ser du på Viaplay. Norges kamp mot Kazakhstan vises i tillegg på TV3

Vipers-jenter i aksjon i 1. runde av VM:

2. desember 18.00
Tyskland v Tsjekkia

Kroatia v Brasil

3. desember 20.30

Norge v Kazakhstan.