Årets første seier! – Vipers

Årets første seier!

Kamprapport

Etter 46 dager var endelig Vipers-jentene i aksjon igjen onsdag kveld. 20. november var sist de rosa tok på seg drakta og kjempet for poeng. Larvik var motstander i kveldens Rema 1000-liga kamp, og Vipers var naturligvis store, store favoritter.

Før kampen sa Ole Gustav Gjekstad at han forventet en litt rotete kamp ettersom det var så lenge siden spillerne sist hadde spilt kamp. Gjekstad ville også gjerne benytte seg av alle spillerne han hadde tatt med til Bergslihallen, men det måtte vente litt. Hjemmelaget hang nemlig godt med de første 15 minuttene av omgangen

Vipers tok riktignok ledelsen 1-0 etter at Sunniva Næs Andersen satt ballen i nettmaskene etter en kontring, men hjemmelaget utliknet fort. Og nettopp det var litt gjengangsmelodien i åpningen: Vipers scorte først og hjemmelaget utliknet. Helt frem til 8-8 ble det manuset fulgt.

Da takket bortelaget for følge, og avgjorde kampen på tolv minutter. 10-17 med snaue fem minutter igjen til pause var et godt resultat. Nevnte Sunniva Næs Andersen var den som noterte seg for flest scoringer, ettersom hun gang på gang løp inn kontringer. Fem scoringer ble det på kantspilleren før hvilen, mens Ragnhild Valle Dahl måtte nøye seg med fire.

For hjemmelaget var det Tirill Mørch som var toppscorer de første 30 minuttene. Strekspilleren viste gode tendenser og satt ballen i nettet bak en ellers god Andrea Austmo Pedersen tre ganger før pausesignalet gikk. Da hadde Pedersen stoppet åtte av hjemmelagets forsøk. Det gjorde at stillingen var 12-19 ved halvtid.

Etter hvilen handlet det meste om gjennomføring for bortelaget. Kampen var i realiteten avgjort, og nå benyttet Ole Gustav Gjekstad muligheten til å bruke hele troppen sin. Spesielt hyggelig var det å se at Nerea Pena var tilbake etter skaden som holdt henne ute store deler av høstsesongen, samt VM på hjemmebane.

Den spanske playmakeren viste enkelte gode takter, men det var tydelig at hun trenger litt tid før hun er tilbake på sitt aller beste igjen. Det blir spennende å følge med Pena fremover, og se hvordan hun finner seg til rette på banen i den rosa drakta.

I målet hadde Evelina Eriksson kommet inn for Andrea Austmo Pedersen. Eriksson, som Pedersen før pause, gjorde flere flotte redninger, og det er fint å se at det gror godt bak Katrine Lunde.

Til slutt ble aldri kampen i Larvik spesielt spennende. Vipers tok ledelsen tidlig og tok vare på den hele kampen. Det unge hjemmelaget hadde nok i realiteten aldri tro på at de skulle ta poeng i kveld, og de kjempet godt og lenge mot et sterkt Vipers-lag.

Nå er det et par dagers hvile før turen går til Gøteborg til helga. Der møter Vipers Sävehof i Champions League etter at kampen mot Krim ble utsatt pga koronasituasjonen.