Storseier i årets første Champions League-kamp – Vipers

Storseier i årets første Champions League-kamp

Kamprapport

Etter nedsablingen av Larvik i midtuka hadde Vipers-jentene tatt turen til Sverige for å spille 2022s første Champions League-kamp. Sävehof var motstander i Partille Arena, og i deler av den første omgangen ble hjemmelaget spilt av parketten i sin egen arena.

For allerede etter snaue 7 minutter måtte Rasmus Overby ta sin første timeout. Da lå laget hans under med 2-7, og varsellampene blinket for alvor. Vipers, med Nora Mørk og Ragnhild Valle Dahl i spissen, satt ballen i nettet fra alle vinkler og på alle muligheter de fikk servert.

Overbys timeout ga dog ingen endring, og bare fem og et halvt minutt senere måtte dansken legge enda et timeoutkort på bordet. Nå var det virkelig alvor ettersom Vipers hadde økt ledelsen til ni mål, og etter mindre enn halvspilt første omgang hadde jentene i rosa nærmest avgjort kampen.

Ragnhild Valle Dahl ble VIpers’ toppscorer mot Sävehof.

Men en tordentale fra trener Overby og lagets store stjerne, Jamina Roberts, kjempet svenskene seg inn igjen. En smart endring i forsvarspillet gjorde livet surt for Vipers, og i de neste minuttene gikk stillingen fra 3-13 til 8-14, og de gulkledde svenskene hadde gitt seg selv et ørlite håp.

Nå klarte dog gjestene fra Kristiansand å stabilisere kampforløpet. Til tross for at Jamina Roberts gjorde sitt ypperste, og satt inn fire scoringer før pause, kunne Vipers gå til pause med en seksmålsledelse på 15-21.

Det var en litt rar kamp. Vi begynte bra før vi sluknet litt. I den andre omgangen vi var gode i alle faser av spillet, spesielt i forsvar og i målvaktsspillet. Det var en stor seier, og jeg er veldig fornøyd med både seieren og spillerne mine.

Jeg er fornøyd med alle spillerne i dag. Det var mange som gjorde en god jobb, og det er viktig for lagets del at så mange hadde en god opplevelse.

Ole Gustav Gjekstad

Da hadde Ragnhild Valle Dahl omsatt alle sine skudd i nettkjenning. 6/6 på Valle Dahl var mer enn godkjent. Tett bak fulgte Nora Mørk og Jana Knedlikova med fem scoringer hver. I motsatt ende av banen stoppet Katrine Lunde 8 baller, og var svært delaktig i pauseledelsen.

Etter pause var Vipers tilbake der de var i åpningen av kampen. De svenske vertene fikk kjørt seg i begge ender av banen, og de gulkledde scorte kun ETT mål på 21 minutter i den andre omgangen. Samtidig vartet Vipers opp med festhåndball.

Da Sävehof endelig satt inn sin andre scoring etter hvilen hadde Vipers scoret 15 mål etter pause og ledet med det 17-36. Ragnhild Valle Dahl fortsatte der hun slapp før pause, og fikk med seg flere andre spillere på scoringslista.

Det var faktisk bare én Vipers-spiller som løsnet skudd som ikke fikk nettkjenning. Nerea Pena fikk noen få minutter etter skadeavbrekket, og hennes ene skuddforsøk ble reddet av målvakten. Den andre utespilleren som ikke satt ballen i mål, var Zsuzsanna Tomori som kun spilte forsvar.

Bakover på banen hadde Katrine Lunde stengt fullstendig igjen. Lunde gav seg ikke før hun hadde stoppet 16 skuddforsøk totalt. Da var det 7-8 minutter igjen av kampen, og Evelina Eriksson fikk lov å vokte buret resten av kampen.

Jeg er først og fremst veldig glad for at vi vant. Vi har ikke spilt så mye sammen i det siste, og vi var spente på hvor vi sto etter VM-pausen. Jeg er veldig glad for at vi kan dra herfra med en flott seier og med to poeng.

Det er alltid fint å score mål og å treffe målet. Jeg er fornøyd med egen innsats i dag.

Ragnhild Valle Dahl

Ole Gustav Gjekstad benyttet andre omgangen til å gi hele troppen sin spilletid, og det var veldig gledelig å se at både Lysa Tchaptchet og Tuva Ulsaker Høve benyttet mulighetene sine godt. Begge to fikk uttelling på tre av fire forsøk, og kan si seg godt fornøyd med det.

Katrine Lunde sto en fantastisk kamp mot Sävehof i ettermiddag.

Det var aldri spennende i Partille Arena, men Vipers-jentene fikk en fryktelig god start på 2022s Champions League-kamper. 23-42 var intet mindre enn voldsomt imponerende, selv om de rosa var storfavoritter på forhånd.

Allerede på onsdag kommer Tertnes på besøk i Aquarama. Dessverre er vi fortsatt underlagt strenge restriksjoner, og det blir ingen ordinært billettsalg til den kampen heller.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic