Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Tertnes Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Tertnes Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale

Med to seiere på årets to første kamper har Vipers fått den perfekte starten på 2022. Da begge kampene i tillegg endte med utklassingssiffer føles ting enda litt bedre. Onsdag kveld kommer Tertnes på besøk i Aquarama, og blåtrøyene fra Vestlandshovedstaden sendte et virkelig skremmeskudd forrige serierunde.

Før sesongen mistet laget sin største profil i Thea Stankiewicz, men flere unge, lovende spillere ble hentet inn. Blant annet Emma Holtet fra Rælingen og Fanny Skindlo fra Grane Arendal. I tillegg har flere spillere steppet opp og tatt ansvar for Tertnes. Toppscorer så langt er Madeleine Hillby. Bakspilleren har levert 68 scoringer (41 på 7 meter). Bak henne følger Henrikke Kjølholdt med 55 scoringer (9 på 7 meter).

I høstsesongen strevde Tore Johannessens mannskap med å få ut sitt fulle potensiale. Status for første halvdel av serien ble 4 seiere og 7 tap. Det gav en tabellplassering litt under midten, og med både direkte nedrykk og kvalifiseringsplassene truende.

Etter vinterpausen spilte Tertnes sin første kamp mot Molde. Medaljekandidaten Molde var naturligvis store favoritter før den kampen, men bergenserne viste at de har jobbet godt i pausen. 30-24 hjemme i Åsane Arena gav en fantastisk start på 2022.

Som kjent var Vipers i Sverige i helga som var. IK Sävehof ble feid av banen 23-42 i det som var en maktdemonstrasjon. Ragnhild Valle Dahl ble lagets toppscorer med 8 scoringer på 9 forsøk, og viste virkelig frem den fantastiske skuddarmen sin.

I serien er Vipers ubeseiret. Uavgjortkampen mot Fana, også fra Bergen, er friskt i minne, men de 11 andre kampene har endt med to poeng. Det gjør at Vipers topper tabellen tre poeng foran Storhamar på 2. plass. Bak der følger Sola, Fana og Molde.

Kampen mot Tertnes har avkast 18.15 onsdag kveld. Dessverre selges det ingen billetter til kampen på grunn av koronasituasjonen, men den kan sees på direktesport.no (krever abonnement).