Snuoperasjon fra Vipers-jentene i Aquarma – Vipers

Snuoperasjon fra Vipers-jentene i Aquarma

Kamprapport

Etter Vipers’ oppvisning mot Sävehof i helga var hjemmelaget naturligvis store favoritter i kveldens kamp mellom Vipers og Tertnes i Aquarama. Molde måtte dog reise hjem fra Bergen med null poeng i sekken i forrige seriekamp, så at Tertnes kunne overaske serielederne var hevet over enhver tvil.

Og nettopp overraske gjorde gjestene fra Bergen. 188cm lange Eva Erdal Moen, og resten av Tertnes, var helt på høyde med jentene i rosa i åpningsminuttene. Vipers’ to første mål ble scoret av Marketa Jerabkova, mens det var nevnte Erdal Moen som sto bak Tertnes’ to scoringer. 2-2 etter fire minutter.

Lagene skulle følge hverandre tett de neste minuttene. Frem til 5-5 var det Vipers som tok ledelsen mens Tertnes utliknet i neste angrep, men så skulle rollene snues. Den samme Erdal Moen satt inn 5-6 for Tertnes fra langt bak i banen, og nå var det vertenes tur til å jage.

Det var ikke det de 50 fremmøtte tilskuerne i Aquarama hadde ønsket seg i årets første hjemmekamp, men Tertnes viste flott spill og gjorde livet surt for jentene våre som slet med rytmen i angrepsspillet.

Etter en utsøkt flyver til venstrekant Rikke Larsen Øyerhamn tok Ole Gustav Gjekstad sin første timeout. Nå var stillinga 6-8, og det sto 16.53 på lystavla i hallen. Gjekstads timeout hadde dog ikke den ønskede effekten.

Vipers klarte riktignok å stabilisere resultatet, men Tertnes sin tomålsledelse holdt seg. Avril Mikkelsen Freis med sine fire scoringer før pause var kun nest best på bortelaget. Eva Erdal Moen lempet seks baller i nettet bak Andrea Austmo før hvilen, og var med det svært delaktig i at Tertnes kunne gå til pause i føringen.

For mot slutten av omgangen ble tomålsledelsen til tre, før den ble til fire med kun femten sekunder igjen av omgangen. I 1. omgangs siste angrep fikk Ragnhild Valle Dahl ansvaret med å sette ballen i mål. Den sjansen grep heldigvis Valle Dahl.

Ana Debelic og Marketa Jerabkova var svært delaktige i Vipers’ sin seier over Tertnes

Hjemmelaget måtte gå i garderoben med 13-16 i favør Tertnes. Ole Gustav Gjekstad hadde litt av hvert å tenke på før pausepraten sin, og selv om Vipers-maskineriet trengte litt tid på å komme i gang etter hvilen så det ut til at Gjekstad hadde brukt tida godt.

De første angrepene i omgangen, både for Tertnes og Vipers, rant ut i sanden, og det var vertenes Madeleine Hillby som scoret 2. omgangs første mål på 7 meter. De rosas første scoring var det Marketa Jerabkova, som skulle bli lagets toppscorer, som satt i nettet.

Og nå begynte opphenting. Sakte men sikkert plukket Vipers inn forspranget Tertnes hadde skaffet seg i den første omgangen. Tertnes pådro seg et par utvisninger i den andre omgangen, og de overtallene utnyttet Vipers til fulle.

Faktisk var det nettopp i et overtall at utlikningen kom. Etter for tøff behandling av Ana Debelic på linja måtte bortelaget spille to minutter med én spiller mindre, og da Tertnes ble idømt enda en to minutter for et feil bytte, ble det fire scoringer mot Tertnes’ ene scoring for jentene i rosa.

Først satt Nora Mørk ballen i mål på egenhånd, før Jana Knedlikova satt inn to på rad fra sin kantposisjon. Og da Marketa Jerabkova satt en 7 meter i mål sto det 20-20, og nå skulle det kun handle om hjemmelaget.

Sunniva Næs Andersen, Nora Mørk, som kun spilte den andre omgangen, og Marketa Jerabkova var de som satt inn flest scoringer for Vipers. Jerabkova, som var kveldens straffeskytter, endte på ni scoringer, Andersen noterte seg for fem scoringer, mens Nora Mørk satt fire baller i Tertnes sitt mål.

Til tross for at Vipers dominerte kampen var Tertnes definitivt med. Tore Johannessens jenter viste til tider veldig godt angrepsspill, og hjemmelaget måtte grave dypt for å klare å holde unna for toppscorer Eva Erdal Moen og de andre.

Da sluttsignalet gikk i Aquarama hadde Vipers snudd kampen og skaffet seg en solid ledelse. 30-24, etter å ha vært tre mål bak ved pause, var en flott oppreisning fra den første omgangen. Nå tar jentene turen til Russland for å møte CSKA Moskva søndag ettermiddag i ny tøff Champions League-kamp.