Ny seier i Champions League – Vipers

Ny seier i Champions League

Kamprapport

Jentene i rosa hadde tatt turen til Tyrkia for å møte Kastamonu Belediyesi i Champions League-kamp. Det tyrkiske laget har slitt i årets Champions League, og er poengløse så langt i årets turnering. Klasseforskjellen mellom lagene var tydelig allerede fra første angrep.

Nesten før kampen hadde startet ledet Vipers 0-4. To mål av Sunniva Næs Andersen, ett fra Ana Debelic, og ett fra Bella Gulldén hadde gitt gjestene det perfekte utgangspunktet. Faktisk gikk det over syv minutter før hjemmelaget fikk nettkjenning bak Katrine Lunde.

Forskjellen på lagene var faktisk så stor at spenningen nesten var borte fra kampen allerede nå. Vipers spilte på cruise control, og da Kastamonus trener tok timeout etter 14 spilte minutter ledet de rosa 3-9.

Men nå kom Kastamonu litt mer med i kampen. Vertene klarte å bygge opp noen angrep og fikk spilt ballen til linjespilleren sin. Det er tyrkernes fremste våpen, og de utnyttet det til fulle i denne perioden av kampen.

Vipers’ ledelse krympet til fire mål igjen før en sluttspurt gav seksmålsledelse ved halvtid. To Vipers-spillere delte toppscorertittelen ved pause. Sunniva Næs Andersen og Ana Debelic hadde begge bidratt med fire scoringer hver. Ragnhild Valle Dahl scoret tre mål før pause. I motsatt ende av banen gjorde Katrine Lunde en god figur. 7 redninger ble det på målvaktsveteranen før hvilen.

I den andre omgangen ble kampen litt mer oppstykket og rotete. Hvor poengene skulle var det ingen tvil om, og begge trenerne prøvde nye spillere og systemer. Det var lite finspill å finne, men noen lyspunkter var det.

Tuva Høve kom inn på høyrekanten, og ungjenta gjorde sakene bra i sin første virkelige mulighet i Champions League. Fem scoringer ble det på trønderen til slutt. Også Sunniva Næs Andersen på motsatt kant gjorde en god figur. Seks mål ble det på Sunniva.

Selve kampen er det ikke så mye å skrive om. Vipers gjorde en profesjonell og flott jobb som sikret to poeng, men noe finspill var det ikke. Ole Gustav Gjekstad skulle nok gjerne ha sett enda litt mer av jentene sine, men jobben ble gjennomført på en flott måte.

Til slutt var det Ana Debelic som ble Vipers’ toppscorer. Syv mål på syv forsøk for linjespilleren var oppløftende, og hun fortsatt den flotte formen hun har vist i det siste. Vipers vant til slutt komfortabelt i Tyrkia med sifrene 23-32 etter at Ragnhild Valle Dahl satt inn kampens siste scoring.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Karine Emilie Dahlum

Linjespiller: Ana Debelic