Storseier mot Oppsal – Vipers

Storseier mot Oppsal

De rosakledte jentene hadde tatt turen til Oslo Øst for å møte Oppsal. Ole Gustav Gjekstad hadde kun ti utespillere til disposisjon, men det så ikke ut som om de spillerne som hadde blitt med på bussturen østover tenkte nevneverdig over det.

Det var flere Vipers-spillere som imponerte i åpningen. Både Ana Debelic og Ragnhild Valle Dahl leverte flere scoringer, mens Evelina Eriksson vartet opp med redning etter redning i motsatt ende. Det gjorde ting fryktelig vanskelig for hjemmelaget.

Etter 12 minutter tok Stian Bjermeland, Oppsals trener, kampens første timeout. Da ledet gjestene fra Sørlandet 4-8. Bjermelands ord hadde langt fra den effekten han hadde håpet. Den unge treneren måtte nemlig ta enda en timeout kun fem minutter senere.

Da hadde Evelina Eriksson stoppet to nye forsøk, samt at to av Vipers stortalenter hadde vist seg frem. Nysigneringen Mina Hesselberg, som knapt nok hadde rukket å hilse på lagvenninnene før denne kampen, presenterte seg umiddelbart da hun fikk sjansen.

Et flott Vipers-angrep endte med at venstrekanten fikk sin første skuddmulighet. Den tok Hesselberg vare på, og med en utsøkt lobb satt hun ballen i mål via stolpen. Tuva Høve, på den andre kanten, ble tydelig inspirert. Kun sekunder senere forsøkte Høve seg med en lobb, som fikk samme utfall som Hesselbergs.

5-14 med 12 minutter igjen av den første omgangen, og nå fikk Bjermeland uttelling for timeouten. Etter at Ragnhild Valle Dahl hadde satt en 7-meter i nettet skulle hjemmelaget score fire mål på rad. 9-15 etter en flott periode for de blåkledte.

Nå var det Ole Gustav Gjekstads tur til å ta en timeout. Gjekstad var ordknapp, og fortalte kun jentene sine at det var på tide å steppe opp ett hakk eller to igjen. Og jentene gjorde som de ble bedt om. For da pausesignalet gikk i Oppsal Arena ledet Vipers 13-22.

Etter pausen var det vertene fra Oslo som startet best. Til tross for to redninger av Andrea Austmo Pedersen, som kom inn i pausen, klarte Oppsal å holde forspranget på ni mål de første 7-8 minuttene av omgangen.

Da var Ole Gustav Gjekstad lei og tok en ny timeout. Etter den våknet Vipers til for alvor. Jentene i rosa malte på, og spesielt Ragnhild Valle Dahl viste frem skuddarmen sin. Valle Dahl ble, naturlig nok, kåret til bortelagets beste spiller etter sine 11 scoringer. Åtte spillemål og tre på straffe ble fasit for venstrebacken.

Med hjelp av Valle Dahls scoringer økte ledelsen utover i omgangen, og hjemmelaget slet i perioder stort med å finne ut av Vipers’ angrepsspill. Offensivt gikk det litt bedre for jentene i blått, og spesielt gledelig for Sørlandsøyne var det å se at Kristine Hårtveit Thomassen satt en ball i nettet bak Andrea Austmo Pedersen.

Men til tross for Hårtveit Thomassen og de andre Oppsal-jentenes innsats ble det for tungt. Vipers var mange hakk bedre, og det var aldri spesielt spennende i Oppsal Arena. 23-38 ble sluttresultatet. Nå venter en busstur hjem før Follo står på motsatt banehalvdel i Aquarama førstkommende lørdag.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Karine Emilie Dahlum

Linjespiller: Ana Debelic