Byåsen venter i nytt «Rema 1000-liga»-oppgjør – Vipers

Byåsen venter i nytt «Rema 1000-liga»-oppgjør

Vipers sin kamp mot Follo i helga ble utsatt pga covidutbrudd hos motstanderen vår. Nå tar Vipers-jentene turen til Trondheim for å møte Byåsen i en tøff bortekamp i Kolstad Arena onsdag kveld.

Trønderne har hatt en vanskelig sesong. 7-1-7 på 15 kamper gir kun en 7. plass for Byåsen litt over halvveis i seriespillet. Atle Oliver Johansens lag har da slitt voldsomt med skader, og spesielt Julie Bøe Jacobsen, som har vært lagets store spiller de siste sesongene, har vært savnet.

Mot Fana sist fikk dog Byåsen en skikkelig opptur. Fana, som lå på en 3. plass før den kampen, ble sendt hjem til Bergen med 35-21 i bagasjen. Marie Rokkones Hansen sto for syv scoringer, men det var Kjerstin Boge Solås som ble kåret til kampens beste spiller etter 6 scoringer og flott innsats ellers.

I det omvendte oppgjøret i september var Vipers helt ustoppelige. 35-18 seier i en kamp der de rosa jentene fordelte scoringene mellom seg. Toppscorer ble dog Ragnhild Valle Dahl med seks scoringer, fulgt av et kobbel med spillere som fant veien til nettet fire ganger hver.

Ragnhild Valle Dahl

Vipers har befestet sin posisjon på toppen av “Rema 1000-liga”-tabellen etter nyttår. Forspranget ned til Sola på 2. plass har blitt på hele fem poeng. Storhamar som innehar tredjeplassen er to poeng bak Sola igjen, men har to kamper mindre spilt. Det betyr at forspranget mellom Storhamar og Vipers kan være på kun tre poeng dersom hamarsingene vinner begge sine kamper.

Etter turen til Tyrkia forrige helg fikk fire Vipers-spillere påvist koronaviruset. Jana Knedlikova, Zsuzsanna Tomori, Nerea Pena, og Lysa Tchaptchet (som fikk påvist viruset før avreise til Tyrkia) har allerede vært ute pga sykdom, og Ole Gustav Gjekstad har sagt at jentene skal matches forsiktig. Derfor er det usikker om noen, eller hvem, som blir med til Trondheim.

Kampen mot Byåsen ser du på direktesport.no (krever abonnement) fra 18.00 onsdag kveld.