To poeng med hjem fra Kolstad Arena! – Vipers

To poeng med hjem fra Kolstad Arena!

Vipers hadde tatt turen til Trondheim for å møte Byåsen i et tøft oppgjør i Rema 1000-ligaen. Hjemmelaget, som har trøblet litt, har vist formstigning de siste kampene, og det var mange spillere som kunne utgjøre en trussel for gjestene fra Kristiansand.

Ved ankomst Kolstad Arena fortalte Ole Gustav Gjekstad litt om oppladningen til kampen:

Vi har forberedt oss godt, tror vi. Vi har kun med 12 spillere av diverse grunner, men det er 12 spillere som er klare for å gjøre en jobb. Vi så at Byåsen gjorde det bra mot Fana, og at de får med flere og flere spillere for hver kamp. Dette er en kamp vi tar på fullt alvor.

Som kjent har vi hatt noen spillere ute med covid, og de blir gitt litt ekstra tid for å bli helt klare. De hadde ikke spilt i dag uansett hvilken motstander som hadde stått på motsatt banehalvdel.

Jeg vil ikke si at kampen mot Fana skremte meg, men Byåsen gjorde en bra kamp. {Kjersti] Solås gjorde en god kamp, og det er flere spillere vi må ta hensyn til. Derfor har vi brukt litt mer tid på forberedelsene denne gang enn sist vi møtte Byåsen.

Ole Gustav Gjekstad til direktesport.no

Og Gjekstads forberedelser så ut til å gjøre susen for jentene fra Kristiansand. Etter 8 minutters spill sto det 0-5. Ragnhild Valle Dahl hadde smelt ballen i nettet bak Annick Lipman tre ganger, Marta Tomac hadde fått en nettkjenning, og Nora Mørk hadde løftet ballen i nettet etter et gjennombrudd.

Byåsen så tannløse ut i innledningen, og Katrine Lunde i Vipers-målet fikk gjøre noen enkle redninger. Trøndernes første nettkjenning kom etter 08.39, og det var Caroline Aar Jakobsen som kontret inn en enkel scoring. Nå våknet hjemmelaget litt til liv.

På stillingen 3-6 så Gjekstad seg nødt til å ta en timeout. Her manet han jentene sine til fortsatt konsentrasjon, og å opprettholde kvaliteten og flyten i spillet fremover. Sjefen fikk litt respons i hvert fall, og da Atle Oliver Johansen brukte en timeout syv minutter senere hadde ledelsen økt til fem mål.

Det forspranget holdt Vipers omgangen ut. Godt hjulpet av Katrine Lundes ti redninger og Ragnhild Valle Dahls fem nettkjenninger kunne bortelaget gå i garderoben med 9-15 ledelse ved halvtid.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor som før pausepraten. Lagene byttet på å score, men sakte, men sikkert, økte Vipers ledelsen sin. Som før pause var det de to samme spillerne som viste seg mest frem. Katrine Lunde fortsatte å stoppe skuddforsøkene fra trønderne, mens Ragnhild Valle Dahl fortsatte å hamre ballen i nettet bak Lipman.

Ole Gustav Gjekstad benyttet også muligheten til å bruke de få spillerne han hadde med seg. Alle ni utespillerne fikk rikelig med spilletid, og alle fikk muligheten til å vise seg frem. Og det var ingen av Vipers-spillerne som gjorde seg bort, så langt derifra.

Det var en god seier. Vi var innstilt på det kom til å bli en tøff kamp, og vi har forberedt oss veldig godt. I deler av kampen spiller vi skikkelig bra, og vi er naturligvis fornøyde med å ta med to poeng hjem.

Kampen mot Metz blir også tøff, men vi er veldig innstilt på å gi de kamp om poengene. Vi ønsker oss naturligvis andreplassen i pulja, og hele laget ønsker seg to poeng fra den kampen.

Ragnhild Valle Dahl til direktesport.no

Men det er ikke til å stikke under en stol at kvaliteten i den andre omgangen var litt så som så. Begge lagene prøvde forskjellige konstellasjoner og systemer. Vipers gjorde også et forsøk på «7 mot 6»-spill mot slutten av kampen med litt varierende resultater.

Til slutt var det bortelaget flere hakk for gode for Byåsens jenter. Etter å ha tilrevet seg en tidlig ledelse handlet det om å kontrollere kampen for Vipers. Gjekstad benyttet muligheten til å la flere få muligheten til å finne flyten før Metz kommer på besøk i Aquarama til lørdag.

Da sluttsignalet gikk i Kolstad Arena sto det 23-29 på lystavla, etter at hjemmelaget hadde scoret kampens fire siste mål. Tre av de målene kom i åpent mål da Vipers prøvde seg på «7 mot 6»-spill.

Billettene til kampen mot Metz lørdag ettermiddag er i salg nå. Sikre deg din plass i Vipers-appen eller på https://vipers.woow.no/#!/home

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Karine Emilie Dahlum

Linjespiller: Ana Debelic