Storseier mot Krim! – Vipers

Storseier mot Krim!

Krim kom på besøk i Aquarama for å prøve å fortsette trenden fra den gode kampen mot Metz. Vipers derimot trengte to poeng for å sikre tredjeplassen i gruppa, og for å kunne ha en teoretisk mulighet på 2. plassen. Og det var hjemmelaget som ville mest i åpningen av kampen

Etter 6.43 måtte Krims trener ta kampens første timeout. Da hadde Nora Mørk satt inn Vipers’ tre første scoringer, før Sunniva Næs Andersen satt inn 4-1 til vertene. Ting så meget lyst ut for de rosa, men etter timeouten endret kampen karakter.

For nå var det bortelaget som hadde initiativet i kampen. Et par flotte innspill til Natasa Ljepoja på streken, og noen kontringer fra farlige Katarina Krpez-Slezak på høyrekanten tente håpet hos gjestene fra Slovenia. Plutselig sto det 6-5 igjen.

Men så sluknet de blå fra Ljubljana igjen. Kun minutter senere sto det 10-5 til Vipers, og da Betchaidelle Ngombele, 17-åringen fra Kongo, pådro seg en tominutters utvisning fikk Vipers muligheten til å øke ledelsen ytterligere.

I overtallsperioden var Vipers feilfrie defensivt. Null scoringer ble det for gjestene. Dessverre ble det kun én nettkjenning for de rosa, men 1-0 i overtallsspillet var godkjent. Etter det første overtallet gikk det dog kun sekunder før bortelaget fikk en ny utvisning.

Også det overtallet endte med 1-0 til Vipers. Krim slet voldsomt i angrepsspillet sitt, og da Stanko satt inn lagets 6. mål hadde det gått ni minutter siden forrige nettkjenning. 12-6 til Vipers med snaue ti minutter igjen av den første omgangen.

To ord må nevnes om Katrine Lundes prestasjon i den første omgangen. 10 redninger ble det på sisteskansen, noe som gir en redningsprosent på over 50. Det er verdensklassenivå. Og Lunde skulle bli viktig hele kampen.

Resten av omgangen handlet det meste om hjemmelaget. Marketa Jerabkova overtok som venstre bakspiller, og gjorde sakene sine meget bra. Tre kjappe scoringer fra tsjekkeren gav 15-6 ledelse. Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet Vipers med 17-9 etter en meget godt gjennomført førsteomgang.

Etter Ole Gustav Gjekstads pauseprat kom Vipers-jentene ut igjen på parketten i Aquarama med kun ett mål for øye. Å sikre seieren og to viktige poeng. Det så det ut som om Vipers-jentene skulle klare uten store problemer.

Da Krim tok timeout igjen, 8.27 ut i den andre omgangen, ledet Vipers med ti mål. Katrine Lunde hadde fortsatt storspillet, Ragnhild Valle Dahl leverte et par scoringer, i tillegg til at flere andre hadde fått én nettkjenning hver. 23-13 med 18 minutter igjen.

Og nå var det ingen tvil om at de to poengene skulle bli igjen i Aquarama. De rosakledte jentene fortsatte å male på, ledelsen økte jevnt og trutt, og det var mange spillere som viste seg frem. Marta Tomac, Ana Debelic, Ragnhild Valle Dahl, og nevnte Katrine Lunde, var alle fremragende.

Til slutt var det aldri den helt store spenningen i den viktige kampen mot Krim. 37-20, og en overbevisende seier til hjemmelaget. Det sikret tredjeplassen i gruppe B, og håpet om direkteavansement til kvartfinalene lever fortsatt.

Nå kommer Gyør på besøk i Aquarama neste helg. Billetter til storkampen sikrer du deg i Vipers-appen eller på vipers.woow.no.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic