Molde Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Vipers hadde tatt turen til Molde for å møte de blåkledde fra Rosenes by. Etter en litt svak start på andre halvdel av sesongen har Tor Odvar Moens jenter levert gode prestasjoner i de siste kampene, og det var ingen som på forhånd trodde at Vipers skulle få en enkel oppgave i Molde Arena.

I åpningen av kampen prøvde hjemmelaget å overraske gjestene fra Kristiansand. Moen sendte laget sitt ut i et «7-6»-angrep, men det var varierende uttelling på akkurat det forsøket. Vipers fikk satt ballen i åpent mål et par ganger, og da Moen ba om timeout etter 12.24 ledet de rosa 3-9.

Det var Marketa Jerabkova som var kampens toppscorer på dette tidspunktet. Fire scoringer hadde den tsjekkiske jenta levert. Marta Tomac, som startet kampen, hadde satt tre baller i nettet. Bakerst i banen hadde Evelina Eriksson kommet godt i gang. Den svenske målvakten hadde levert tre meget kvalifiserte redninger i åpningen.

Vertene fikk stabilisert skuta etter den korte praten. «7-6»-spillet utgikk, og spillere som Mona Obaidli og Thale Rushfeldt Deila fikk mer rom å jobbe på. Spesielt Obaidli så ut til å trives med det. Hele seks scoringer ble det på Mona Obaidli før pausesignalet gikk.

Selv om Moldes angrep fungerte noe bedre i denne perioden ble ikke forspranget redusert betraktelig. Den minste ledelsen til Vipers etter timeouten var på fem mål, mens bortelaget ledet med 9 like før pause.

Men tre scoringer fra tidligere nevnte Obaidli gjorde at Vipers gikk til ledelse med en 13-20 ledelse. Marketa Jerabkova hadde da notert seg for fem scoringer, mens Marta Tomac, Ana Debelic, og Ragnhild Valle Dahl alle hadde fått tre nettkjenninger. Evelina Eriksson fortsatte det flotte målvaktsspillet og stoppet på 6 redninger før pause.

Etter pausepraten kom Vipers best i gang igjen, og igjen måtte Moen på Molde-benken ta en timeout etter omtrent 10 minutter. Da ledet jentene fra Kristiansand med ti mål, og nå røynet det plutselig på for hjemmelaget.

På tross av Mona Obaidlis iherdige innsats økte ledelsen jevnt og trutt. Nevnte Obaidli stoppet på ni spillemål og fire mål fra straffemerket. 13 mål totalt, og det skulle vise seg å være over halvparten av målene til de blåkledde fra Molde.

For Vipers var det mange om beinet etter pausen. Ragnhild Valle Dahl, mot gamle lagvenninner, satt inn syv scoringer, og ble med det Vipers sin toppscorer. Bak Valle Dahl var det tett med Marketa Jerabkova og Nora Mørk med seks scoringer hver.

På målvaktsposisjon kom Andrea Austmo Pedersen inn noen minutter etter pause. Trønderjenta gjorde sakene sine meget bra, og stoppet seks forsøk på sin tilmålte tid i buret. I tillegg til Austmo Pedersen kom Lysa Tchaptchet inn i den andre omgangen, og strekspilleren satt fire av fem forsøk i nettet.

Vipers var mange hakk bedre enn Molde i kveldens kamp, og til slutt ble seiersdifferansen på hele 16 mål. 24-40 var kalassiffer, og langt over det man kunne forvente i en tøff bortekamp mot Molde. Nå venter årets høydepunkt så langt når Györ kommer på besøk i Aquarama lørdag ettermiddag.