Györ gjester Aquarama til årets håndballkamp – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Györ gjester Aquarama til årets håndballkamp

At Györ, med all sin historie, alle sine verdensstjerner, og sitt omdømme skaper engasjement er det ingen tvil om. Billettene til storoppgjøret har bokstavelig talt blitt revet bort, og når kampen kastes i gang lørdag ettermiddag vil nesten 2000 mennesker fylle Aquarama til randen til det som forhåpentligvis blir en håndballfest av de sjeldne.

For Vipers kan, med litt hjelp fra CSKA, fortsatt sikre seg den uhyre viktige andreplassen i gruppe B. Kun ett poeng skiller de rosa og Metz fra Frankrike, og det gjør at premissene er krystallklare på forhånd. Kun seier er godt nok for Vipers mot Györ. Ved uavgjort eller tap vil Metz kvalifisere seg direkte til kvartfinalene, mens Vipers må gjennom en playoff mot Borussia Dortmund.

Første hinder på veien er dog Györ, og det er et monumentalt hinder. Det ungarske storlaget vant som kjent Champions League i 2017, 2018, og i 2019. I 2020 ble det ikke kronet en vinner pga pandemien, mens Györ røk ut i semifinalen i 2021. Denne sesongen har de grønnkledde vært ustoppelige.

Vi er veldig klare for den siste gruppespillkampen, og vi har fortsatt et håp om å bli nummer 2 i gruppa. Györ har vært fryktelig sterke så langt, men vi går alltid på banen for å vinne kampen. Jeg syns vi har forbedret oss mye siden vi møtte de i høst, og om alle har en god dag på jobben føler jeg at vi har en bra mulighet.

Det blir også skikkelig moro med full hall igjen, og jeg håper vi kan gi de fremmøtte valuta for pengene sine.

Ole Gustav Gjekstad

Av de 13 kampene laget har spilt i Champions League står de med 13 seiere. Lag etter lag har blitt feid av banen både hjemme i Ungarn og på reise i Europa. På veien har laget scoret 442 mål. Det er desidert flest i turneringen. Faktisk er det Vipers som er nærmest med sine 405 scorede mål.

De som har bidratt mest til den statistikken er koreanske Eun Hee Ruy og franske Estelle Nze Minko, som begge har satt 44 baller i motstanderens nett. Bak der følger Stine Oftedal og Veronica Kristiansen med henholdsvis 41 og 40 mål hver. Når vi i tillegg vet at Ambros Martin har spillere som Crina Pintea, Anne Mette Hansen, Linn Blohm, og «vår egen» Kari Brattset Dale i troppen sier det alt om kvalitetene laget innehar.

Men betyr det at Vipers er sjanseløse? Nei, så absolutt ikke. Etter den tøffe kampen mot Metz der lite eller ingenting gikk etter planen har de rosakledte mobilisert. Både Krim Mercator og senest Molde ble slått med kalassifre. Og i de to kampene var det flere spillere som viste seg frem.

Sunniva Næs Andersen har vist flotte taket i det siste.
Foto: Terje Refsnes

Toppscorer i begge kampene var da Ragnhild Valle Dahl. Storskytteren har prikket inn storformen, og leverte syv scoringer både mot Krim Mercator og mot Molde. Den andre spilleren som virkelig har vist seg frem er Marketa Jerabkova. Tsjekkeren leverte seks fulltreffere mot Molde og fem mot Krim.

Jeg gleder meg til å spille for et fullsatt Aquarama igjen. Jeg tror det blir en tøff kamp da Györ er, som alle vet, et sterkt lag med mange gode individuelle spillere. Men vi skal gjøre alt for å gi de en tøff kamp!

Sunniva Næs Andersen

I tillegg til disse to har både Bella Gulldén, Nora Mørk, og Marta Tomac vist seg frem. Alle tre har levert både scoringer og uttallige målgivende pasninger de siste kampene. Spesielt linken mellom Nora Mørk og linjespilleren,Lysa Tchaptchet og Ana Debelic, har vært fenomenal.

GROUP BGPWDLGOALSDIFFPTS
1. Györi Audi ETO KC131300442 : 32411826
2. Metz Handball13913387 : 3483919
3. Vipers Kristiansand13904405 : 3416418
4. CSKA13625348 : 346214
5. Odense Håndbold13616368 : 3571113
6. Krim Mercator Ljubljana13328330 : 363-338
7. IK Sävehof133010333 : 429-966
8. Kastamonu Belediyesi GSK130013320 : 425-1050
Kilde: https://ehfcl.eurohandball.com/women/2021-22/standings/#group-phase

Bakerst på banen har både Katrine Lunde, Evelina Eriksson, og Andrea Austmo Pedersen levert flotte prestasjoner i de to kampene. Det tenner naturligvis et håp om at Vipers kan få med seg et resultat fra kampen mot Györ.

I skrivende stund er det fortsatt noen ytterst få ståplasser igjen i Aquarama, så om du enda ikke har sikret deg billett til årets håndballkamp i Kristiansand bør du kjenne din besøkelsestid. Billetten kjøper du enten i Vipers-appen på telefonen din, eller ved å besøke vipers.woow.no.