To viktige poeng mot Flint – Vipers

To viktige poeng mot Flint

Etter å ha beseiret Györ i festaftenen lørdag var det tilbake til hverdagen for Vipers-jentene. Flint fra Tønsberg sto på motsatt banehalvdel i Aquarama til ny, viktig seriekamp. Flint, som ligger under nedrykksstreken, hadde en vanskelig oppgave foran seg, men gjestene åpnet best i Kristiansand.

Kampens første mål kom nemlig til bortelaget etter at Vipers hadde kastet bort sin første mulighet. Andrea Varvin Fredriksen satt straffekastet sikkert i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. Marta Tomac sendte i vei en underarm som gikk i mål og skapte balanse i regnskapet.

Og det var kampbildet i Aquarama i store deler av den første omgangen. Ett av lagene fikk ballen i mål, før det andre utliknet i det påfølgende angrepet. Litt rusk i maskineriet både offensivt og defensivt gjorde det vanskelig for Vipers-jentene å opparbeide seg forspranget hjemmepublikummet nok hadde forventet.

Flint hadde kommet til Sørlandet met ett mål for øye. Det var å gjøre livet surt for vertene. Gjestene stupte i strupen på hjemmelagets spillere, og de viste råskap og vilje offensivt. Malin Lundemo var deres beste spiller før pause. Hun leverte tre scoringer og fem målgivende pasninger.

For Vipers var det Marketa Jerabkova som viste seg mest frem. Den tsjekkiske bakspilleren leverte fem scoringer og seks målgivende pasninger. Og nettopp Jerabkovas bidrag var en stor grunn til at Vipers klarte å opparbeide seg en luke inn mot pausen.

20 minutter før hvilen sto det 10-10, men etter et par flotte redninger av Evelina Eriksson, som dessverre måtte gå av banen med en skade like før pause, ledet plutselig Vipers med seks mål. 16-10. Den ledelsen økte med enda ett mål før lagene gikk til pause.

19-12 i seg selv var nok et resultat Vipers, og Ole Gustav Gjekstad, var fornøyde med, men sjefen skulle nok gjerne ha sett at jentene fikk litt bedre uttelling. Da lagene kom ut fra sine respektive garderober så det dog ut som om det var nettopp Gjekstad som hadde brukt tida best.

Andrea Austmo Pedersen, som kom inn da Evelina Eriksson måtte gi seg, startet omgangen på best mulig måte. Fem redninger og kun én baklengs på de første 8 minuttene gjorde at Flint-trener Petter Dybdahl så seg nødt til å ta en timeout.

Da ledet hjemmelaget 24-13 og så ut til å ha full kontroll på alt som skjedde i Aquarama. Etter den timeouten endret dog kampen fullstendig karakter. 11-målsledelsen krympet til syv mål på veldig kort tid.

Og det var ikke bare én Flint-spiller som viste seg frem. Celina Vatne satt noen knallharde skudd i krysset, Maria Kvannli scorte fra linjeposisjon, Anna Jacobsen fra kanten, og både Sanne Hagen og Charlotte Iversen på kontring og i ankomst.

Det gjorde det vanskelig for Vipers å finne ut av angrepsspillet til de hvitkledde fra Tønsberg. I tillegg var det litt trøbbel fremover på banen for vertene. Det ble gjort noen enkle feil, og enkelte av forsøkene gikk enten utenfor eller på målvakt Zaynab Elmrani.

Ledelsen og seieren var, på tross av alt dette, aldri i fare. På det minste var forspranget på syv mål, og Vipers kunne til slutt innkassere to nye mål. Det kan man i stor grad takke Andrea Austmo Pedersen for. Hun sto en fantastisk 2. omgang og leverte et helt kobbel av redninger. Austmo Pedersen ble også kåret til Vipers’ beste spiller.

30-21 var en solid seier i en kamp der ting lugget litt for de rosa. Allerede søndag kommer Sola på besøk i Aquarama. Billetter til den kampen kjøper du på vipers.woow.no eller i Vipers-appen.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Mina Hesselberg

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve

Linjespiller: Lysa Tchatpchet