To poeng hjem fra Oslo Vest! – Vipers

To poeng hjem fra Oslo Vest!

Kamprapport

Etter landslagspausen der Vipers hadde spillere representert på flere landslag både i inn og utland var jentene endelig samlet igjen. Troppen hadde satt seg på bussen østover for å møte Aker i Nadderud Arena til ny Rema 1000-liga kamp.

Favorittstempelet var naturligvis trygt plassert på gjestene fra Sørlandet, og det er et stempel som vanligvis ikke stresser de rosa nevneverdig. Sånn var det heller ikke i åpningen av kveldens kamp. Ganske tidlig tilrev nemlig Vipers seg et knapt forsprang.

Først et ettmålsforsprang, før luka ble til både to, og til tre forholdsvis kjapt. Angrepsmessig var det Marketa Jerabkova som fikk mest uttelling. I den første omgangen leverte tsjekkeren syv scoringer på syv forsøk. Én nettkjenning etter en 7-meter, tre fra innenfor 9 meter, og tre fra utenfor 9 meter. Strålende av bakspilleren.

På benken til Vipers var ikke Ole Gustav Gjekstad helt fornøyd til tross for Jerabkovas scoringer. Drøye 18 minutter ut i den første omgangen begjærte Vipers’ trener timeout. Da ledet laget hans 11-15, og Gjekstad var langt fra fornøyd med det.

Jentene fikk streng beskjed om å skjerpe seg. Spesielt forsvarsspillet var Gjekstad meget misfornøyd med. Etter timeouten bedret ting seg litt. Andrea Austmo Pedersen stengte igjen målet, og målvakten noterte seg for fem redninger de siste 12 minuttene, mot kun to redninger de første 18 minuttene.

Det gjorde at Vipers kunne gå opp i en 8-målsledelse. Da var det Akers tur til å be om timeout, og der fikk trener Lars Abelsen orden i sysakene. 12-18 ble til 15-19 de siste seks minuttene etter at Vipers pådro seg to utvisninger i den perioden.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med 15-19 etter det som var en litt rotete omgang, og Ole Gustav Gjekstad var langt fra fornøyd i pauseintervjuet med direktesport.no:

Vi spiller helt elendig forsvar. Det er ikke akseptabelt, og vi må opp i ringene og ta i et tak. Det gjelder samtlige spillere. Det er ikke lov å ta lett på denne oppgaven, og det er vel nettopp derfor jeg er litt sint både i timeouten og nå i pausen.

Ole Gustav Gjekstad i pausen, til direktesport.no

Like etter hvilen avgjorde Vipers kampen nærmest umiddelbart. Etter kun ti minutters spill ledet bortelaget med 10 mål. Da hadde Gjekstad gjort flere bytter, og både Nora Mørk og Jana Knedlikova, blant andre, hadde kommet inn.

De to leverte til sammen fem nettkjenninger, og Nora Mørk serverte både Lysa Tchaptchet og Ana Debelic med pasninger. Det samme gjorde Marta Tomac. I det store og det hele var linjespillet Vipers leverte av høy, høy klasse.

Jeg var ikke fornøyd til pause. Vi spilte altfor dårlig bakover, stresser mye i angrep og det vises at vi ikke har spilt kamp på ei stund og har hatt ei uke fri. Vi vinner kampen, og det var det viktigste.

Vi har lyst å prestere og være bedre og bedre for hver gang vi går på banen. Vi skal konsentrere oss om vårt eget spill, og forhåpentligvis er det godt nok både mot Sola og mot Storhamar.

Marta Tomac til direktesport.no

Etter pausen fikk Evelina Eriksson lov å vokte buret. Svensken gjorde en flott figur, og stoppet syv baller på den halvtimen hun fikk spille. At Ole Gustav Gjekstad har to veldig solide målvakter bak Katrine Lunde, er det absolutt ingen tvil om.

Til slutt var Vipers mange hakk for gode for Aker. Ole Gustav Gjekstad og jentene hans skulle nok gjerne ha avgjort kampen mye tidligere, men seier27-39 er aldri et dårlig resultat.

Det var bedring etter pause. Vi jobber bedre forsvarsmessig selv om ikke alt var bra. Vi slagern ok av sjanser. Men vi må venne oss til å trene og spille bedre ofrsvar mot alle lag.

Det blir gøy å møte både Sola og Storhamar. Vi kan komme langt i å avgjøre serien dersom vi vinner de to kampene, og det er naturligvis målet.