Toppoppgjør i Aquarama – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Toppoppgjør i Aquarama

Vinterens formlag, Sola, kommer på besøk i Aquarama søndag kveld. Steffen Stegaviks lag har satt sammen en rekke med seiere, og litt foreløpig på en 3. plass i Rema 1000-ligaen.

Ikke overraskende er det Camilla Herrem som er lagets toppscorer. Venstrekanten snitter på 7.4 mål per kamp, og har stått bak 141 av Solas 567 scoringer i serien så langt. Det gir tredjeplass på listen over ligaens toppscorere. Bak Herrem er det flere kjente navn. Kristina Novak, 2000-modellen som har vært viktig for Sola i flere sesonger allerede, Live Rushfeldt Deila, som kom til klubben før denne sesongen, og Maja Magnussen må alle nevnes.

Reisen Sola har vært på siden Steffen Stegavik tok over i mars 2020 er ekstraordinær. I sesongen 2019/2020 havnet laget på 10. plassen, noe som i en normal sesong ville ha gitt playoff mot ett av 1. divisjonslagene. Pga koronapandemien ble som kjent den sesongen stoppet midtveis, så Sola beholdt plassen uavhengig av tabellposisjon.

Siden da har pilen kun pekt oppover. I år er laget, i tillegg til å ligge på en klar medaljeplass, kvalifisert for kvartfinale i EHF European League, og det er ingen som tror at Vipers får en enkel kamp søndag kveld. Et ørlite feilskjær gikk dog Sola på i siste seriekamp. Ravens vant 24-28 i Åsenhallen i et av årets mest overraskende resultat.

I det motsatte oppgjøret i fjor høst ble det kamp helt inn. Med halvannet minutt igjen å spille utliknet nevnte Live Rushfeldt Deila til 23-23. Men syv sekunder før slutt satt Nora Mørk ballen i nettet bak Tonje Lerstad, og sikret med det at de to poengene ble med hjem i bagasjen til Kristiansand.

Vipers har også vært i fantastisk form i det siste. Lag etter lag har blitt feid av banen både på hjemme- og på bortebane. Györ-seieren, der seiersmarginen riktignok kun var på ett mål, var naturligvis høydepunktet, og var den seieren som sikret direkte avansement til kvartfinalen i Champions League.

Ei av jentene som har fått spilletid for Vipers i det siste er Mina Hesselberg. Vipers.no fikk en kort prat med venstrekanten før helgas oppgjør:

Nå har du vært i Kristiansand og i Vipers noen uker. Hvordan har det vært så langt?

Å komme hit har vært bra. Det har vært mange nye inntrykk på kort tid. Jeg har flyttet alene til en ny by, og i det hele tatt. Men jeg synes det går overraskende greit så langt.

Jentene er superhyggelige og veldig inkluderende, men jeg merker at det er et veldig høyt nivå på håndballen, og det noe man må tilpasse seg til. Men det er jo nettopp det som lokket meg hit.

Det føles ut som om jeg er på landslagssamling hver dag, og det er veldig gøy. Men alt i klubben er i orden og veldig profesjonelt, og jeg føler at jeg lærer noe nytt hver dag. Det er ekstremt spennende.

Nå venter en tøff kamp mot Sola. Hva blir viktig om vi skal ta to poeng til søndag?

Jeg tror vi må gjøre jobben vår riktig, så går det bra. Men Sola er et veldig bra lag. Vi må forberede oss godt og vi må være skjerpet og til stede under kampen. Klarer vi det er jeg helt sikker på at vi vinner.

Kampen mot Sola har avkast klokken 18.30. Det er fortsatt ledige billetter, og du kan sikre deg din plass ved å besøke www.vipers.woow.no eller i Vipers-appen. Dersom du ikke har mulighet til å komme i Aquarama kan du se kampen på Direktesport.no (krever abonnement)