Timålsseier over Sola! – Vipers

Timålsseier over Sola!

Besøk fra Rogaland er det ikke ofte man har i Aquarama, men Sola hadde tatt turen langs E39 for å møtes til dyst i Rema 1000-ligaen. Sola, med Camilla Herrem i spissen, har gjort en fremragende jobb så langt denne sesongen og ligger på 3. plass i serien.

I åpningen var det lite som skilte de to lagene, og det var gjestene fra vest som fikk nettkjenning først. Et innspill til Hege Holgersen Danielsen ble tatt imot og omsatt i nettet bak Katrine Lunde. I motsatt ende var det Jana Knedlikova som var første kvinne i målprotokollen.

Og sånn var kampen i åpningsminuttene. Ett av lagene satt ballen i målet før det andre utliknet. Lagene holdt følge helt frem til stillingen 5-4. Nå takket Vipers for følget i denne omgang. 5-4 ble til 10-4.

Da hadde Solas trener Steffen Stegavik sett seg nødt til å benytte én av sine tre timeouter. Da hadde Sunniva Amalie Næs Andersen holdt lekestue i noen minutter. Tre scoringer på fire forsøk i løpet av kun noen få minutter gav Vipers et komfortabelt forsprang på dette tidspunktet.

Den luka skulle bare vokse. Etter 22.49 av den første omgangen så Stegavik seg nødt til å ta enda en timeout. Da hadde han sett luka vokse til åtte mål. 15-7, og et velfylt Aquarama trodde Vipers hadde avgjort kampen allerede.

Men i denne timeouten fikk Stegavik meldingene sine frem til Sola-jentene. Vipers skulle gå flere minutter uten nettkjenning. Tonje Lerstad i målet stengte igjen fullstendig, og gav Sola en vei tilbake inn i kampen. Faktisk skulle ledelsen bli redusert helt ned til tre mål. 15-12 etter å ha ledet 15-7 var beviset på en sjokkerende Vipers-periode.

Omgangens siste to mål ble heldigvis, sett med Vipers-øyne, satt i mål av jenter med rosa drakt. Først satte Ana Debelic en ball i mål etter pasning fra Bella Gulldén, før Jana Knedlikova tok vare på en vakker pasning fra Nora Mørk. 17-12 til pause var nok litt bak skjema, men Vipers hadde spilt periodevis flott håndball.

Jeg føler vi har kontroll fra start. De første 20 minuttene er veldig bra og gir oss kontroll på kampen. Så svinger det naturligvis litt, men jeg følte aldri at seieren var aldri trua. Det handler litt om konsentrasjon, men jeg syns vi kommer godt fra det i dag. Sola er ett av de lagene som har sluppet inn færrest mål i serien, og at vi får såpass hull på dem, og at vi scorer 34 mål er jeg godt fornøyd med.

Jeg syns jeg spiller fri mange. Skuddmessig er det litt å gå på, men det er jeg ikke så bekymra for. Jeg er glad for at Maki [Marketa Jerabkova] er rå fra distanse, og at samspillet både med Jana og med Ana på linja fungerer så bra som det gjør. Jeg trenger ikke score så mange mål når resten scorer 34.

Det blir tøft, selv om jeg syns Sola er hakket tøffere i forsvar, men vi skal være veldig klar for det. Sola-jentene vil veldig gjerne at vi skal slå Storhamar, og jeg både håper og tror at vi kan gjøre de en tjeneste.

Nøkkelen blir å spille tøft i forsvar egentlig. De er vant til å score mye mål. Det har vært nøkkelen tidligere også, så vi er forberedt på det. Men det blir tøft på Hamar, og det er veldig gøy at vi får tøffe kamper også i serien. Det er viktig.

Nora Mørk

Til tross for at Tonje Lerstad, som stoppet hele 13 Vipers-forsøk, sto i veien for Vipers’ første forsøk, var det hjemmelaget som startet omgangen best. Først satt Ana Debelic en ball i nettet, før Jana Knedlikova fikk nettkjenning like etterpå.

Da først Nora Mørk snappet en ball og spilte Sunniva Næs Andersen alene med målvakt, før Marta Tomac snappet en ball og løp inn en nimålsledelse på 21-12 så det igjen veldig lyst ut for de rosa. Og nå var aldri seieren i fare.

I en kamp der 12 av Vipers’ 13 utespillere fikk nettkjenning var det mange positiver å ta med seg. Det må også nevnes at den eneste som ikke satt ballen i mål var Zsuzsanna Tomori, og hun var med i ett kort angrep hele kampen.

Vipers viste hvor stor forskjellen er mellom de beste og de nest beste i Rema 1000-ligaen. Timålsseier på en dag der prestasjonen varierte mellom det briljante og det middelmådige var mer enn godkjent. Nå tar Vipers-jentene turen til Hamar for å møte Storhamar onsdag kveld. Der kan Vipers i praksis sikre seg seriemesterskapet.